Презентація "Безкільові птахи"

+5
Попередній слайд
Наступний слайд


Завантажити презентацію "Безкільові птахи"
Слайд #1
Безкільові птахи
Над проектом працювали учні


Слайд #2
Загальні відомості
Надряд птахів, що характеризуються спільною анатомічною ознакою — відсутністю наявного у більшості представників класу кіля, до якого прикріплюється грудна мускулатура.
Безкільові птахи поширені в Австралії, Африці, Південній Америці.


Слайд #3
Види


Слайд #4
Страуси
Страус — найбільший у світі птах. Він на зріст може сягати 2 м 70 см. Розвивають швидкість до 70 км/год. Страуси можуть довгий час обходитися без води. Середня вага становить 50-75 кг.Мешкають в степах та напівпустелях Африки. Живуть гуртами від 10 до 50 птахів.


Слайд #5
Ківіподібні. Ківі
Усі види ківі мають сильні ноги та довгий вузький дзьоб з ніздрями на самому кінчику. Крила не розвинені, хвіст відсутній. Пір'я ківі більше нагадують густу шерсть. У ківі добре розвинений нюх.
Ківі мешкають переважно у сирих вічнозелених лісах. Ведуть виключно присмерковий та нічний спосіб життя.


Слайд #6
Казуари
У казуарів дзьоб стислий з боків. На голові роговий шолом, що захищає від шипів і колючок. На шиї голі ділянки яскраво забарвленої шкіри. Махове пір'я перетворилося на довгі голі шипи, що прикривають тіло. Ноги сильні, є внутрішній палець з довгим гострим кігтем, яким казуари можуть наносити небезпечні рани.


Слайд #7
Загальна характеристика Ему
Його висота близько 1,5 м, вага 50 кг. Ему здатний бігти із швидкістю до 50 км/год. Ему не любить, як страуси, купатися в піску, він віддає перевагу воді, причому непогано плаває, незважаючи на свої масивні розміри. Харчуються ему плодами, корінням, травою і іншим рослинним кормом.