Презентація на тему «Бджоли – люди»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #1

Бджоли – люди – довкілля – охорона – взаємозв'язок.
Роботу виконала
Учениця 6-го класу
Дзензюр Ангеліна


Слайд #2
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #2

З даної вам презентації ви дізнаєтеся про:
Бджоли.
Бджоли і люди.
Бджоли і довкілля.
Охорона бджіл.
Бджоли і взаємозв'язок з людьми і довкіллям.
Медові рецепти кулінарії та краси.


Слайд #3
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #3

Бджоли.
Медоносна бджола – представник жалосних гуртових перетинчастокрилих. Вона відома з давніх-давен. Бджіл розводять на всій земній кулі для одержання меду, воску й бджолиної отрути. З усіх бджіл у медоносної найскладніша поведінка.


Слайд #4
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #4

Бджоли (продов.)
Бджола має велику, покриту волосками голову, з боків якої міститься двоє складних очей, а між ними – три простих очка. Спереду відходять довгі вигнуті вусики. Органи чуттів відіграють дуже важливу роль у житті бджіл. У темному вулику найбільше значення для них мають органи дотику, які містяться головним чином на вусиках. За допомогою нюху й зору бджоли розшукують квіти. Вони розрізняють жовтий та синій кольори й й навіть невидиме для людини ультрафіолетове проміння, але червоного кольору не бачить. Гризучі верхні щелепи у бджоли добре розвинені. Ними вона, коли будує комірки, розминає і обробляє віск, а сідаючи на квітку, знімає пилок з тичинок.


Слайд #5
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #5

Бджоли (продов.)
Нижніми щелепами і довгою нижньою губою бджола злизує і смокче нектар. Тому ротові органи бджоли називають гризучолижучими. Нектар, висмоктаний бджолою з квітки, надходить у місткий зоб і змішується з виділенням спеціальних залоз. Потім бджоли відкладають нектар у комірки стільників, де він перетравлюється на мед.


Слайд #6
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #6

Бджоли (продов.)
Груди бджоли густо вкриті волосками. На грудях є дві пари напівпрозорих перетинчастих крил. Ноги робочої бджоли жалить тварину чи людину, в ранку попадає отрута, яка спричиняє сильний біль. Жало також залишається в ранці. Тому, ужаливши тварину чи людину, бджола травмується і гине.


Слайд #7
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #7

Бджоли (продов.)
Сім'я медоносної бджоли, яка живе у вулику, складається з 10 000-50 000, а іноді з майже 100 000 робочих бджіл – потомства однієї плодючої самки (матки). Нові сім'ї медоносні бджоли створюють у травні-червні роїнням. Для цього у вулику виводять самців, або трутнів, і закладають комірки для виведення нової матки.


Слайд #8
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #8

Бджоли (продов.)
Коли вона з'явиться, то приблизно половина робочих бджіл вилітає з вулика разом із старою маткою. Рій сідає спочатку де-небудь на гілці, поки робочі бджоли не знайдуть місця для нового гнізда. Молода матка, що залишилася в старому вулику, вилітає з трутнями,запліднюється в повітрі, повертається до вулика й відкладає яйця. У новому гнізді або вулику робочі бджоли ліплять з воску стільники, що складаються з багатьох шестигранних комірок. У комірки вони збирають нектар і пилок квітів – їжу про запас, а також для підростаючого поколінні і плодючої самки.


Слайд #9
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #9

Бджоли (продов.)
У другій половині літа починають заготовляти мед на зиму. Так, робоча бджола, знайшовши багаті на нектар рослини, повертається до вулика і кружляє по стільниках, виляючи черевцем. Здається, ніби вона танцює. Але таким чином бджола повідомляє інших робочих бджіл, куди і на яку відстань треба летіти по взяток. Вона передає ім і запах тих квітів, з яких сама нещодавно збирала нектар і пилок. Після того робочі бджоли летять по корм на вказані бджолою-розвідницею рослини.
та родини підлягають вибракуванню.


Слайд #10
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #10

Користь від бджіл велика й різноманітна. Вони дають поживний та цілющий мед, а також виробляють віск, який іде на різні технічні потреби. Корисна і бджолина отрута, тому її використовують для лікування ряду захворювань.
Бджоли (продов.)


Слайд #11
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #11

Бджоли і люди
Завдяки широкій міжнародній співпраці бджільників і лікарів які присвятили свою діяльність вивченню питань використання в медичній практиці таких продуктів бджільництва як мед, віск, пилок, маточне молочко, прополіс і бджолиний яд сформувалося нове направлення в медицині – апітерапія. Використованні продукти бджільництва для профілактики й лікування хвороб людини базується на глибокій наочній основі загальненя знань з точки зору бджільництва, ботаніки, хімії, мікробіології, формології і медицини. На відмінно від лікарських рослин і других засобів лікування апітерапевських продуктів взагалі нешкідливі завдяки вибіркованому інстинкту бджіл в зборі нешкідливих натуральних речовин.


Слайд #12
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #12

Бджоли і довкілля
Тепла погода та наявність медозбору влітку створюють сприятливі умови на шляху зростання та розвитку бджолиних сімей. За наявності високоплодовитих маток отводки до кінця медозбору встигають нагромадити багато розплоду і може стати сильними сім'ями. Коли наприкінці медозбору провести облік, можна визначити якість і яйценосність маток, масу накопиченого меду, виявити високоякісні родини та родини підлягають вибракуванню.


Слайд #13
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #13

Охорона бджіл
На кожну пасіку, незалежно від її форми власності, повинен бути запроваджений ветеринарно-санітарний паспорт, де фіксується санітарний стан пасіки. Реалізацію продукції бджільництва, а також виписку ветеринарних свідоцтв форми 1-вет і 2-вет проводять з урахуванням запису у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки.


Слайд #14
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #14

Охорона бджіл (продов.)
Бджіл, які завозяться, та рої невідомого походження розміщають на ізольованій пасіці не ближче 7 км від інших пасік і витримують під ветеринарним контролем протягом 30 днів, після чого досліджують на наявність збудників заразних хвороб.


Слайд #15
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #15

Охорона бджіл (продов.)
Про захворювання або загибель бджолиних сімей бджолярі незалежно від форми сімей бджолярі незалежно від форми власності пасік зобов'язані негайно повідомити фахівця ветеринарної медицини, який обслуговує господарство (населений пункт).


Слайд #16
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #16

Бджоли і взаємозв'язок з людьми довкіллям
З цеї презентації ми дізнаємося про те що бджоли не можуть існувати без людей і довкілля. А люди не можуть бути без бджіл і їхніх продуктів. Адже саме бджоли забезпечують нас цілющим медом і воском та сировиною для лікарських припаратів, запилюють квіти і дерева з яких ми отримуємо плоди.


Слайд #17
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #17

Медові рецепти кулінарії.


Слайд #18
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #18

Медовий соус для десертів
Cклад:
100 г шоколаду
1 ст. вершків
4 ст. л. меду
Спосіб приготовлення: Помягшити на водяній вані шоколад і додати по черзі вершки і мед, добре збиваючи. Такий соус подаєтся до морозива.


Слайд #19
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #19

СОУС МАСЛЯНИЙ З МЕДОМ
Склад:
50 г меду
4 ст. л. вершкового масла
Спосіб приготовлення:Вершкове масло і мед положити на сковорідку і перемішати до отримання однорідної пасти.Такий соус подаєтся до пудинга.


Слайд #20
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #20

Продукти бджільництва в косметиці


Слайд #21
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #21

Крем від зморшок:
білий віск — 30 г,
мед — 30 г,
сік цибулі — 30 мл,
сік цибулини білої лілії — 30 мл.


Слайд #22
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #22

Вяжущие маски:
віск —10 г,
персикове масло —10 г,
ланолін — 10 г,
вазелін — 50 г,
сернокислий цинк — 0,5 г,
азотнокислий вісмут — 1 г, окись
цинку — 8 г.


Слайд #23
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #23

Крем для жирної шкіри:
віск — 5 г,
нашатирний спирт — 5 мл,
вода — 7,5 мл.


Слайд #24
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #24

Зволожуючий крем:
віск — 3 г,
спермацепт — 6 г,
масло персикове — 24 г,
гліцерін — 4 г


Слайд #25
Презентація на тему «Бджоли – люди» - Слайд #25

Очищаючий крем:
віск — 6 г,
бура — 0,5 г,
масло персикове — 27,5 г,
вода — 16 мл.