Презентація на тему «Хвойні рослини»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #1

Хвойні рослини
Голуб Наталка


Слайд #2
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #2

Хвойні - велика і древня група голонасінних рослин, які з'явилися ще раніше, ніж квіткові. За віком появи в природі поступаються лише папоротьоподібним і саговникам, які відносяться до найдавніших представників флори. Хвойники становлять більшу частину лісів, крім тропіків звичайно. Вони незамінні природні антисептики, які покращують екологічну обстановку. Музичні інструменти, меблі, ефірні масла, каніфоль, скипидар, спирт - список корисних речей і продуктів, які одержують з хвойних дерев, можна продовжувати дуже довго.
Хвойні рослини


Слайд #3
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #3

Велика естетична цінність хвойників, вони є невід'ємною складовою композиції сучасного художнього саду. А різноманіття форм, фактур, забарвлення, розмірної градації дозволяють використовувати хвойні дерева і чагарники в різних варіантах оформлення


Слайд #4
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #4

Рід відноситься до сімейства соснових і налічує 50 видів. В основному зростають в Північній Європі, Північно-Східній та Центральній Азії, Північній Америці. До роду соснових відносять вічнозелені довговічно живучі дерева. Рослини, представлені в цій групі, тіньовитривалі, хоча найкращий розвиток відбувається на добре освітлених ділянках. Зимостійкі, потребують родючих грунтів, вимогливі до вологості повітря. Вибір ялин для вашої ділянки різноманітний, до самих декоративних видів можна віднести наступні дерева.
Ялина


Слайд #5
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #5

Ялина колюча - дуже струнка, із симетричною кроною і довгою хвоєю


Слайд #6
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #6

Ялина східна - типова гірська рослина, з хвойників із короткою хвоєю найбільш декоративна.


Слайд #7
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #7

Ялина сербська - дуже витончена і струнка.


Слайд #8
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #8

 Ялина канадська (сиза) - має дуже густу правильно конусоподібну крону, забарвлення хвої сизувато-зелене.  Одне з най не вибагливіших дерев - дуже зимостійке, посухостійке, не має вимог до грунтів.


Слайд #9
Презентація на тему «Хвойні рослини» - Слайд #9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!