Презентація на тему «Вплив тютюну на людину»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #1

Вплив тютюну на людину


Слайд #2
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #2

Куріння негативно впливає на організм людини, причому з довготерміновим ефектом.
Негативний вплив спричинений смолами, які містять 43 канцерогени, що викликають злоякісні захворювання; окисом вуглецю та окисними газами, які сприяють розвитку серцево-судинних захворювань. Нікотин не відіграє провідної ролі у розвитку захворювань, однак з ним пов'язано виникнення залежності від нікотину, яка підтримує споживання тютюну і перешкоджає відмові від куріння.


Слайд #3
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #3

Легені
Ті, хто курить, хворіють на рак легень в двадцять разів частіше, ніж некурящі. Тому можна сміливо стверджувати, що рак легень в основному розвивається на ґрунті куріння. Нерідко рак виявляється настільки запущеним, що неможливо врятувати хворого навіть ціною видалення легені.


Слайд #4
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #4

Серцево-судинна система
Куріння викликає передчасне зношування серця, судин, а також інших життєво важливих органів.
Одна викурена сигарета збільшує пульс на двадцять ударів за хвилину, піднімає тиск на кілька десятків міліметрів, зменшує температуру шкіри. Ці зміни тримаються близько тридцяти хвилин.
Таким чином, протягом дня серце постійно отримує додаткове навантаження, що згодом призводить до його захворювання.


Слайд #5
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #5

Про вплив тютюну на серце говорить, наприклад, такий експеримент: ізольоване серце кролика ритмічно працює завдяки тому, що через судини, що живлять серце, безперервно проходить спеціальний фізіологічний розчин, за деякими ознаками близький до крові. Але якщо взяти цигарку, витрусити весь її вміст (з якого в сучасних сигаретах тільки 2-3% — тютюн), а на цигарковий папірець капнути цього фізіологічного розчину і з папірця цю краплю ввести в систему, яка постачає серце, серце зупиниться.


Слайд #6
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #6

Мозок і нервова система
Про шкідливу дію нікотину на центральну нервову систему можна судити за дією першої викуреної цигарки: нудота, блювота, холодний піт, іноді втрата свідомості — ось симптоми, які говорять про отруєння клітин мозку.


Слайд #7
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #7

Шлунково-кишковий тракт
Курці іноді говорять, що куріння робить їжу смачнішою. Звичайно, якщо попередньо наповнити рот якоюсь гидотою, то після цього звичайна їжа здасться смачною. Насправді куріння знижує апетит. Давно помічено: той, хто кинув палити, починає набирати вагу. Після припинення нікотинової інтоксикації всі обмінні процеси поліпшуються, краще засвоюється споживана їжа.


Слайд #8
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #8

Смертельний результат
У тютюні міститься нікотин — надзвичайно отруйна речовина. Викуривши пачку сигарет, людина поглинає смертельну дозу цієї речовини. Але пачка викурюється не відразу — у людини виробляється деяка стійкість до отрути.
Статистика говорить: смертність від серцево-судинних захворювань серед курців в два рази вище, ніж серед некурців.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, курці помирають від пневмонії в десять разів, а від виразки шлунку в шість разів частіше, ніж некурящі.


Слайд #9
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #9

Куріння негативно впливає на ендокринну систему, особливо жіночу. У жінок, які курять, частіше виникають кровотечі, зниження жіночих статевих гормонів в крові, рання менопауза. Куріння жінок під час вагітності спричиняє не тільки збільшення частоти ускладнень вагітності і випадків внутріутробної смерті плода, зростання ризику викиднів і зниження маси тіла новонароджених, але й приводить до відставання у психічному і фізичному розвитку дитини протягом перших 7–9 років життя.


Слайд #10
Презентація на тему «Вплив тютюну на людину» - Слайд #10

Спасибі за увагу
Презентацію підготував
Учень 11-А класу
Чайковський Богдан