Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #1

Захворювання органів кровообігу
Підготувала
Учениця 9-Б класу
Брикова Ганна


Слайд #2
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #2

Хвороби серцево-судинної системи є особливою загрозою нинішньому населенню розвинених країн. Захворювання серця займають провідне місце серед причин смертності. Кількість хворих серцево-судинними захворюваннями неухильно зростає.


Слайд #3
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #3

Статистика


Слайд #4
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #4

З 501 жінки 50 років і старше, яких запитали, яке захворювання, на їх думку, є вбивцею номер один, 65% відповіли, що це рак. Вони помилялися. Правильна відповідь - хвороба серця.


Слайд #5
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #5

Лише в 15%, виявляється, здорове серце, і це зовсім не дивно. До недавнього часу на хворобу серця завжди дивилися як на "хворобу, яка вбиває чоловіків". 247 000 із понад 520 000 щорічних смертей від серцевих нападів-тобто 47 %-припадає на частку жінок.


Слайд #6
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #6

І більше 90000 жінок щорік вмирають від інфарктів. У кожної дев'ятої жінки у віці від 45 до 64 років є яке-небудь серцево-судинне захворювання;а після 65 років - в кожної третьої.


Слайд #7
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #7

Перелік
деяких
Захворювань


Слайд #8
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #8

Транспозиція органів
Пролапс мітрального клапана
Пухлини серця
Інфаркт
Парієнтальний фібропластичний ендокардит Леффлера
Та інші


Слайд #9
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #9

Транспозиція органів
Транспозиція внутрішніх органів — рідкий природжений стан, в якому основні внутрішні органи мають дзеркальне розташування в порівнянні з їх нормальним положенням: верхівка серця обернена управо (серце знаходиться з правого боку), печінка розташована зліва, шлунок справа.


Слайд #10
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #10

Багато людей з транспозицією внутрішніх органів не усвідомлюють свою незвичайну анатомію, поки не зіткнуться з медичним обстеженням. Дзеркальне розташування органів може привести до невеликого замішання, оскільки більшість ознак і симптомів знаходитимуться на «неправильній» стороні.


Слайд #11
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #11

Транспозиція також ускладнює операції по трансплантації внутрішніх органів, оскільки донором органів фактично напевно буде людина з нормальним розташуванням внутрішніх органів. Оскільки серце і печінка не є симетричними, виникають геометричні проблеми при приміщенні органу в порожнину, сформовану в дзеркальному відображенні.


Слайд #12
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #12

Наприклад в одної із учасниць “Битви екстрасенсів” – Ілони Калдре з Естонії, всі органи розміщені дзеркально. На першому єфірі, коли всі екстрасенси знайомились, учасник з Молдови- Моісей Липадату був вражений Ілоною.
- “Вона дуже незвичайна людина. Я вперше таке бачу.Всі її органи розміщені як у дзеркалі.І я не бачу другої нирки.”


Слайд #13
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #13

- “Так, насправді. Всі мої органи розміщені дзеркально. С народження одна нирка та три селезінки.Шлунок з правого боку, а печінка злівого.”
Ведучий, журі і всі учасники були шоковані, адже таке зустрічається дуже рідко.


Слайд #14
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #14

Транспозиція внутрішніх органів у тварин
Виноградні равлики зазвичай мають раковину із завитками з правого боку. Частота виноградних равликів з «лівою» раковиною оцінюється приблизно як відношення
1:10 000-1:1 000 000. У таких тварин, які називаються «Королі равликів», органи такі як серце, дихальні і статеві шляхи, також розташовані з іншого боку.


Слайд #15
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #15

Коли заб'ється серце —
розум замовкає.


Слайд #16
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #16

Пролапс мітрального клапана
Пролапс мітрального клапана (ПМК) – прогинання стулок мітрального клапана в певну стадію скорочення серця. Поширеність даного стану досить велика, спостерігається в 70% випадків. Залежно від міри вираженості прогинання розрізняють декілька мір ПМК (I, II, III). Головним критерієм роботи клапана в цьому стані є наявність і міра вираженості зворотної занедбаності крові.


Слайд #17
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #17

ПМК, як правило, є одним з симптомів таких поширених захворювань, як синдром слабкості сполучної тканини і вегето-судинної дистонії. Даний стан вимагає тривалого динамічного спостереження у фахівця, особливо, в період інтенсивного зростання, і при необхідності проводиться корекція основного захворювання.


Слайд #18
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #18

Пухлина серця
Пухлина – це будь який тип патологічного зростання кліток, злоякісних або незлоякісних. Пухлини серця, які починають розвиватися в тканинах серця, називаються первинними. Вони можуть пошкоджувати будь яку тканину.


Слайд #19
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #19

Первинні пухлини, до яких відносяться саркома або ангіосаркома, рабдоміосаркома, фібросаркома, лімфома і ін. Саркоми серця можуть виявлятися в будь-якому віці, але найбільш частіше в 20-40 років.


Слайд #20
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #20

Вторинні пухлини розвиваються з якої-небудь іншої тканини або органу і поширюються в серці; такі пухлини завжди злоякісні. Вторинні пухлини поширені в 30-40 разів більше, ніж первинні, але теж досить рідкі.


Слайд #21
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #21

Пухлини серця можуть не викликати жодних симптомів або приводити до загрозливих життю порушенням функції серця, по своїх проявах що нагадує інші хвороби серця. До таких порушень функції серця відносяться раптовий розвиток сердечної недостатності, раптовий початок аритмії або падіння артеріального тиску, викликане кровотечею в порожнину перикарду.


Слайд #22
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #22

Пухлині серця важко діагностувати, тому що вони відносно рідкі, а їх симптоми схожі на прояви багатьох інших захворювань серця. Щоб поставити діагноз, лікар повинен мати причину підозрювати пухлину серця.


Слайд #23
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #23

Лише не приймати нічого близько до серця. Адже те, що приймеш, хочеться утримати. А утримати не можна нічого.
Еріх Марія Ремарк


Слайд #24
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #24

Інфаркт
Інфаркт — вид локального змертвіння тканин органа, що винкає внаслідок раптового (гострого) порушення місцевого кровообігу: тромбоз, емболія, спазм судин, різке зниження артеріального тиску та інше..


Слайд #25
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #25

Морфологічно розрізняють три види інфаркту: ішемічний, геморагічний, змішаний.


Слайд #26
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #26

Інфаркт міокарда
Міокард - це сердечний м'яз. По артеріях, які називаються коронарними, до неї поступає кров. Якщо яку-небудь з цих артерій закупорює кров'яний згусток - тромб, то ділянка серця, яку вона живить, залишається без кровопостачання, а значить, без кисню. "На голодному пайку" клітки міокарду можуть прожити лише 20-30хв. Потім вони гинуть - це і є інфаркт міокарду, ділянка омертвіння в тканині серця. На постраждалому місці залишається рубець.


Слайд #27
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #27

Інфаркт міокарду спостерігається частіше у чоловіків в віці 35-60 років. У жінок молодше 50 років інфаркт - велика рідкість. До цього рубежу їх судини захищені від атеросклерозу естрогеном і іншими статевими гормонами. Але з настанням клімаксу жінки, навпаки, хворіють частіше за чоловіків.


Слайд #28
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #28

Головна причина хвороби - атеросклероз, який є майже в кожного з нас. Атеросклероз - це процес, при якому в стінці крупних артерій відкладаються деякі жири, якщо вони в надлишку містяться в крові. Ті місця на судинній стінці, де ліпідні скупчень особливо багато, називаються атеросклерозними бляшками.


Слайд #29
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #29

Існує п'ять періодів утворення інфаркту міокарду з відповідними симптомами:
Передінфарктний період. Продовжується він від декількох хвилин до півтора місяців. Як правило в цей період напади нестабільної стенокардії стають частішими, підвищується їх інтенсивність. Якщо своєчасно почати лікування, інфаркту міокарду можна уникнути.
Щонайгостріший період. Досить часто з'являється несподівано.


Слайд #30
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #30

3. Гострий період. Він продовжується близько десяти днів. У цьому періоді остаточно утворюється зона сердечного м'яза, що омертвів, і на місці омертвляння починає формуватися рубець. У цьому періоді може збільшуватися температура тіла.
4. Підгострий період. Він продовжується приблизно 8 тижнів. За цей час остаточно сформіровиваєтся і ущільнюється рубець.
5. Інфарктний для поста період. Він тривати впродовж шести місяців, в перебігу яких повинна статися стабілізація стану хворого. У цьому періоді також вірогідний вторинний інфаркт міокарду, поява стенокардії або сердечна недостатність.


Слайд #31
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #31

Парієнтальний фібропластичний ендокардит Леффлера
Поразка серця приводить до недостатності кровообігу, в деяких випадках різко вираженою. При цьому майже одночасно розвиваються застійні явища і в малому, і великому кругах кровообігу. Значною мірою сердечна недостатність обумовлена малим наповненням шлуночків під час діастоли – гиподіастолична недостатність кровообігу.


Слайд #32
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #32

Історії з життя


Слайд #33
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #33

Серце назовні
Вірсавії Міхитарьянц 1 рік і 5 місяців. Її серце знаходиться не в грудній клітці, як у звичайних людей, а зовні. Його видно через прозорий шкіряний мішок.


Слайд #34
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #34

Але, не дивлячись на хворобу, дівчинка може жити, просто їй потрібна особлива медична допомога. Лікарі не приховують, що вперше зіткнулися з подібним випадком. Фахівці не можуть точно сформулювати навіть діагноз дитині.


Слайд #35
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #35

На дорогі ліки, які потрібні Вірсавії, в сім'ї немає грошей. Потрібні препарати не входять і в список життєво важливих, затверджених Урядом Росії. Остання криза показала - лікування потрібно продовжувати ще в перебіг семи місяців. Для цього сім'ї терміново потрібний мільйон рублів, інакше серце дівчинки може зупинитися у будь-який момент.


Слайд #36
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #36

Хай у тебе буде серце, яке ніколи не зробиться жорстоким, характер, який ніколи не зіпсується, і дотик, який ніколи не ранить.
Чарльз Діккенс


Слайд #37
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #37

Страшний діагноз
Вже рік і 8 місяців
25-річний виконавець головної ролі фільму «Туман» бореться з раком крові — лейкозом.


Слайд #38
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #38

До недавнього часу лікування було досить успішним, проте зараз виник рецидив. Тепер клітини кісткового мозку можуть стати стійкими до препаратів хіміотерапії, яку проходить актор. Таким чином, лікування цим способом стає даремним, і єдиним виходом буде пересадка донорського кісткового мозку.


Слайд #39
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #39

До недавнього часу лікування було досить успішним, проте зараз виник рецидив. Тепер клітини кісткового мозку можуть стати стійкими до препаратів хіміотерапії, яку проходить актор. Таким чином, лікування цим способом стає даремним, і єдиним виходом буде пересадка донорського кісткового мозку.


Слайд #40
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #40

Не існує жодного іншого інстинкту, окрім інстинкту серця.
Лорд Байрон


Слайд #41
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #41

У світі дуже багато людей яким потрібна підтримка. Будьте уважні до оточуючих і ніколи не відмовляйте в допомозі хворим.


Слайд #42
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #42

Благодійність


Слайд #43
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #43

Прохання
Організатори проекту пропонують всім небайдужим наступного тижня в будь-який день з понеділка по четвер сходити на станцію переливання крові і здати кров для дітей.


Слайд #44
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #44

Діти з онкологією проводять в лікарні багато місяців. Однією з небагатьох розваг для них є малювання. Тому організатори акції пропонують на ті гроші, що вважаються донорові за здачу крові, купити дітям канцелярське приладдя.


Слайд #45
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #45

Діти з онкологією проводять в лікарні багато місяців. Однією з небагатьох розваг для них є малювання. Тому організатори акції пропонують на ті гроші, що вважаються донорові за здачу крові, купити дітям канцелярське приладдя.


Слайд #46
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #46

Руки не здатні дотягнутися туди, куди здатне дотягнутися серце.
Орисон Светт Марден


Слайд #47
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #47

“Подаруй життя”
Три роки тому Чулпан Хаматова і Діна Корзун дізналися про проблему дитячого лейкозу. І вирішили розповісти всім, що цей діагноз зовсім не вирок, що з ним можна і потрібно боротися. Але для цього потрібні гроші.


Слайд #48
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #48

Багато хто не вірив, що дві актриси зможуть що-небудь зробити. Але вони змогли. Концерт, вперше прошедший на сцені "Сучасника" три роки тому, став вже традиційним. На заклик Чулпан і Діни відгукнулися актори, музиканти, мультиплікатори, які стали і частими гостями НДІ дитячої гематології.


Слайд #49
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #49

Багато хто не вірив, що дві актриси зможуть що-небудь зробити. Але вони змогли. Концерт, вперше прошедший на сцені "Сучасника" три роки тому, став вже традиційним. На заклик Чулпан і Діни відгукнулися актори, музиканти, мультиплікатори, які стали і частими гостями НДІ дитячої гематології.


Слайд #50
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #50

Багато хто не вірив, що дві актриси зможуть що-небудь зробити. Але вони змогли. Концерт, вперше прошедший на сцені "Сучасника" три роки тому, став вже традиційним. На заклик Чулпан і Діни відгукнулися актори, музиканти, мультиплікатори, які стали і частими гостями НДІ дитячої гематології.


Слайд #51
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #51

Багато хто не вірив, що дві актриси зможуть що-небудь зробити. Але вони змогли. Концерт, вперше прошедший на сцені "Сучасника" три роки тому, став вже традиційним. На заклик Чулпан і Діни відгукнулися актори, музиканти, мультиплікатори, які стали і частими гостями НДІ дитячої гематології.


Слайд #52
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #52

Гострозоре одне лише серце. Найголовнішого очима не побачиш.
Сент-Экзюпері А.


Слайд #53
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #53

"Кузбас - територія добра"
Легенда італійського кінематографа Софі Лорен візьме участь в добродійному концерті на підтримку хворих дітей, який відбудеться в суботу в Кемерове в спорткомплексі "Арена" в рамках акції "Кузбас - територія добра".


Слайд #54
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #54

Найвищі думки підказує нам серце.
Вовенарг


Слайд #55
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #55

15 лютого – Міжнародний день дітей, хворих раком


Слайд #56
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #56

Кінематографія


Слайд #57
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #57

Існує багато фільмів які закликають звернути увагу на проблему з чисельністю хворих на лейкемію.


Слайд #58
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #58

Фільми
Солодкий листопад
Померти молодим
Мій янгол-охоронець
Квапся кохати
Кімната Марвіна
Дівчата з календаря
Останній дарунок
та інші


Слайд #59
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #59

Добрые люди — подарки судьбы...
В горе спасают и радостью делятся…
На островках щедрой их теплоты
С ними без солнца любой греется.
Добрые люди — душою не мраморны,
Боль, тоску разгоняют вокруг.
Радужны грезы, а мысли не траурны,
С ними героем почувствуешь вдруг.
Добрые люди — в них щедрость без меры,
И гармоничен наряд доброты,
Сердце прощает и искренне верит,
Добрые люди, вы очень нужны!!!


Слайд #60
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #60

Використана література
1. http://www.maniwoman.net/citaty-dlya-statusa-pro-razbitoe-serdce-v-krasivyh-slovah-aforismy-i-mysli-pro-bol-v-nem-frazy-i-vyskazivaniya
2. http://allcitations.ru/tema/serdce
3. http://www.heart-disease.ru/
4.http://ru.wikipedia.org/wiki/Транспозиция_органов
5. http://www.baby.ru/sp/767859/blog/post/827901/
6.http://www.zdorovieinfo.ru/onkologicheskie_zabolevaniya/articles/rak_serdtsa/opuholi_serdtsa/
7. http://www.kid.ru/zdorova/6.php3


Слайд #61
Презентація на тему «Захворювання органів кровообігу» - Слайд #61

8.http://www.serdechno.ru/raspoznavanie_bolezney_serdca/redkie_bolezni_serdca_i_trudnosti_ih_diagnostiki/6615.html
9.http://www.serdechno.ru/raspoznavanie_bolezney_serdca/redkie_bolezni_serdca_i_trudnosti_ih_diagnostiki/6621.html
10. http://lifenews.ru/news/41254
11. http://pochta2blog.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html
12. http://dv.kp.ru/online/news/651547
13. http://www.rg.ru/2007/06/01/xamatova.html
14. http://ria.ru/culture/20111022/467172516.html
15.http://www.kinopoisk.ru/level/10/m_act%5Bkeyword%5D/6616/
16. http://bitva.stb.ua/ru/video/2011/10/9/33953/#3360193
17. http://onco.medisra.ru/treatment/heart_cancer/