Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній»


Рейтинг презентації 4 на основі 3 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #1

Карликова планета Церера та життя на ній


Слайд #2
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #2

Церера — карликова планета в поясі астероїдів, в середині Сонячної системи. Церера — найближча до Землі карликова планета, вона віддалена від Землі на відстань у 263 млн км. У Палермо, на острові Сицилія, італійський астроном Джузеппе Піацці багато років вів спостереження положень зірок для складання зоряного каталогу. Робота наближалася до кінця. 1 січня 1801, Піацці виявив у сузір'ї Близнюків слабку зірочку, з блиском близько 7m, якої чомусь не виявилося ні в його власному каталозі, ні в каталозі Христиана Майера, що був в розпорядженні у астрономічній обсерваторії. Але пізніше вона була втрачена. 1 січня 1802 року Цереру вдалося знову виявити на місці, розрахованому К. Ф. Гаусом.
Загальні відомості та історія відкриття


Слайд #3
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #3

Спочатку Цереру сприймали, як астероїд, але після засідання Астрономічного союзу це тіло стали відносити до карликових планет і висунули теорію, що це космічне і мізерно мале тіло є батьківщиною для різних форм життя. Вперше цю гіпотезу висунув Джуп Хауткупер з Університету м.Гіссена, що життя могло зародитися на карликовій планеті Церера.


Слайд #4
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #4

"Ця ідея прийшла до мене, коли я дізнався, що багато космічних об'єктів в Сонячній системі, містять досить багато льоду", повідомляє Хауткупер. "Загальний об'єм всієї цієї води, як мінімум у 40 раз більший, ніж об'єм земних океанів.” Саме вода вважається у сучасній науці важливою ланкою для існування життя. Так організми, можливо, вперше виникли довкола гідротермальних джерел (дані джерела утворилися навколо тектонічних розломів), які знаходилися на дні океанів і були у свій час джерелом різних хімічних сполук.


Слайд #5
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #5

Факти вказують що Церера залишилася неушкодженою протягом періоду Великого Бомбардування. Можливо, що Церера ще досі має “водний океан”, де життя могло зародитися в ранній період існування Сонячної системи. Чи могла карликова планета стати джерелом життя для нашої планети Земля, і передати його через скельні уламки, що відривалися від Церери, а потім потрапляли на Землю? – Можливо всі організми на Землі, у тому числі люди, походять із Церери?


Слайд #6
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #6

Учений Хауткупер каже: "Я розглянув різні космічні тіла Сонячної системи, які мали, або мають океани. Планета Церера ймовірно мала океан у ранній історії свого існування, проте маса планети говорить, що потрібно багато зусиль для того, щоб шматок кори планети відколовся і потрапив у відкритий космос та далі рухався у напрямку до Землі. Менші космічні тіла схожі на Цереру мають малу силу тяжіння, що робить можливе відокремлення окремих скельних порід."


Слайд #7
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #7

Хауткупер також обчислив орбіти кандидатів (супутників, астероїдів, планет), щоб зрозуміти уламки з яких космічних тіл могли успішно досягти Землі, не будучи перехоплені іншими об'єктами. Скельні породи Церери, згідно цих розрахунків могли без проблем досягти нашої планети.Також розглядається можливість існування життя на Церері і зараз. У океані може бути життя. На поверхні, це досить складно. Проте є деякі шанси, якщо життя базується на пероксиді водню, і відповідно здатне витримувати низькі температури. Але зараз, на жаль не відомо чи присутній пероксид водню на Церері.


Слайд #8
Презентація на тему «Карликова планета Церера та життя на ній» - Слайд #8

Проте наврядчи варто малювати у своїй уяві дивних істот, що існують на Церері і сьогодні, адже, це всього на всього гіпотеза, однак не науковий факт, тому що немає переконливих доказів для підтвердження даної теорії. Церера - карликова планета з багатьма таємницями, які будуть розгадувати майбутні покоління.