Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія»


Рейтинг презентації 4.4 на основі 5 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #1

Астрономічна обсерваторія


Слайд #2
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #2

Астрономічна обсерваторія - заклад, призначений для проведення систематичних спостережень небесних тіл; зводиться звичайно на високій місцевості, з якої відкривався б великою кругозір в усі сторони. Кожна обсерваторія обладнана телескопами, як оптичними, так і працюють в інших областях спектра ( Радіоастрономія)
Детройтська астрономічна обсерваторія


Слайд #3
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #3

Обсерваторії звичайно спеціалізуються на проведенні певних видів астрономічних досліджень. Тому вони оснащені різними типами телескопів та інших приладів, призначених, наприклад, для визначення точного положення зір на небі, вивчення Сонця або розв'язання інших наукових завдань. Часто для вивчення небесних об'єктів їх фотографують за допомогою спеціальних телескопів. Положення зір на одержаних негативах вимірюють відповідними приладами в лабораторії.


Слайд #4
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #4

Європейська південна обсерваторія
Європейська південна обсерваторія ESO , або формально Європейська організація для астрономічних досліджень у Південній півкулі є міждержавною науково-дослідною організацією в галузі астрономії, яка включає в себе й фінансується чотирнадцятьма європейськими країнами та Бразилією, котра 29 грудня 2010 р. стала п'ятнадцятою країною-членом ESO.


Слайд #5
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #5

ESO оперує трьома великими обсерваторіями розташованими в пустелі Атакама (Чилі), яка є найзасушливішим місцем на земній кулі:
обсерваторія Ла Сілья
обсерваторія Паранал, де розміщено Дуже Великий Телескоп
обсерваторія Лано де Чайнантор, де розміщено субміліметрові телескопи APEX (Атакама Експеримент Pathfinder) та ALMA (Велика міліметрова антена Атакама), перебуває на сьогоднішній день ще в стані будівництва за участю країн Східної Азії (Японія та Тайвань), Європи (ESO), Північної Америки (США та Канада) і Чилі.


Слайд #6
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #6

Панорама в 360-градусів південного неба над спостережною базою Паранал. Яскрава дуга на небі показує розташування диску нашої Галактики. Сонце розташоване на краю галактичного диску, тому ми бачимо нашу Галактику майже із середини.


Слайд #7
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #7

- Обсерваторія: Ла-Сілья (La Silla Observatory ).
- Рік заснування:1964 році.
- Місце заснування: Чилі.
- Ла-Сілья належить до Європейської південної обсерваторії (ESO).
- Ця обсерваторія одна з найбільших на південній півкулі.


Слайд #8
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #8

Розташована обсерваторія в 160 км. на північ від Ла-Серена.
В 600 км. Північніше Сант-Яго.
В 27 км. на південь від обсерваторії Лас-Кампанас.
В 100 км. На північ від обсерваторії Серро-Тололо.
Обсерваторія знаходиться в ізоляції від будь-якого штучного світла та джерел пилу, що важливо для спостерігачів.


Слайд #9
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #9

Обсерваторія Мауна-Кеа
Обсерваторія Ма́уна-Ке́а— обсерваторія, розташована на вершині вулкану Мауна-Кеа 4 205м над рівнем моря в США, на острові Гаваї, заснована у 1967p.


Слайд #10
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #10

Ця обсерваторія є одним з найкращих в світі астрономічних центрів дослідження, тому що вона розташована на значній висоті, і міститься в ізоляції посередині Тихого Океану. Це ідеальне місце для радіотелескопічних досліджень з використанням інфрачервоного та оптичного спостереження.


Слайд #11
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #11

Лас-Кампанас
Обсерваторія Лас-Кампанас - астрономічна обсерваторія в Чилі, неподалік від Ла-Серена належить Carnegie Institution for Science.


Слайд #12
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #12

Місце для обсерваторії було обрано не випадково, у Лас-Кампанас майже ідеальні погодні умови для проведення астрономічних досліджень. Близько 300 безхмарних днів на рік дозволяють максимально використовувати можливості обсерваторії.


Слайд #13
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #13

До 2016 року в обсерваторії планується побудувати гігантський Магеллановий телескоп. Він буде складатися із семи дзеркал, кожне діаметром 8,4 м, роздільна сила дзеркала буде 24,5 м. Очікується, що телескоп вчетверо перевищить здатність вловлювати світло в порівнянні з існуючими.


Слайд #14
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #14

Кримська
астрофізична
обсерваторія


Слайд #15
Презентація на тему «Астрономічна обсерваторія» - Слайд #15

Розташована на висоті 600 метрів над рівнем моря в селищі Наукове, що поблизу Бахчисарая, вона є найбільшою астрономічною установою України.