Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4)


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #1

Сонячна система


Слайд #2
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #2

Сонячна система


Слайд #3
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #3

1. Меркурій
Планету названо на честь римського бога Меркурія, послідовника грецького Гермеса та вавілонського Набу. Давні греки часів Гесіода назвали Меркурій «Στίλβων» (Стилбон, блискучий). До V століття до н. е. греки вважали, що Меркурій, видимий на вечірньому та вранішньому небі — це два різні об'єкти. У Стародавній Індії Меркурій називали Будда (बुध) та Рогінея. У китайській, японській, в'єтнамській та корейських мовах Меркурій називають Водяною зіркою (水星) (в уявленнях про 5 елементів).


Слайд #4
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #4

2. Венера
Одержала свою назву на честь римської богині краси Венери, так само відома під ім'ям Люцифера бога ранкової зірки й Геспера (від греч. hesperos - "вечірній"): назва планети Венера як вечірньої зірки, порівнюють з Фосфором.


Слайд #5
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #5

3.Земля
 Землю іноді називають світом, латинською назвою Терра або грецькою — Гея.


Слайд #6
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #6

4. Марс
  Марс названий на честь давньоримського бога війни. Однак не всі знають, що спочатку Марс був богом родючості, і лише пізніше став уособлюватися з грецьким богом війни Аресом.


Слайд #7
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #7

5. Юпитер
Юпітер, як і інші планети, мав безліч імен у різних культурах: "Мулу-Баббар" в месопотамської культурі, "Суй-Сін" у китайській, "Зірка Зевса" в грецькій. Остаточна назва найбільша планета Сонячної системи одержала на честь верховного бога Юпітера, бога неба і світла.


Слайд #8
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #8

6. Сатурн
Сатурн отримав свою назву на честь дуже шанованого серед римлян бога землеробства. За легендою, цей бог навчив людей будувати будинки, вирощувати рослини і обробляти землю.


Слайд #9
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #9

7. Уран
Вільям Гершель, який відкрив Уран, хотів назвати його на честь короля Георга III. Інші астрономи називали її "Гершель" на честь відкривача. Астроном Іоган Боде запропонував, що було б доцільніше використовувати міфологічне ім'я Уран, яке гармонійно впишеться з п'ятьма планетами, названими в давнину. Однак незважаючи на пропозицію, назва Уран широко не використовувалося до 1850 року.


Слайд #10
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #10

8.Нептун
Існування планети Нептун було передбачене двома астрономами (Джон Коуч Адамс і Урбен Жан Йосип Леверье). Коли планета була виявлена ​​за допомогою телескопів виникла суперечка про те, хто повинен назвати планету. Леверье хотів назвати планету на честь себе. Однак, було запропоновано назву Нептун, яке стало стандартом, використовуваним вченими.


Слайд #11
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #11

9. Плутон
Було запропоновано безліч імен, серед яких: Лоуелл, Атлас, Артеміда, Персей, Вулан, Танатала, Ідана, Кронос, зима і Мінерва (запропоноване New York Times). Ім'я Плутон було запропоновано 11-річної Венецією Берні з Оксфорда, Англія, а потім порекомендовано астрономам персоналом обсерваторії. Плутон переміг, можливо, тому що назва на честь бога підземного світу непогано підходить для самої віддаленої планети.


Слайд #12
Презентація на тему «Сонячна система» (варіант 4) - Слайд #12

Дякую за Вашу увагу