Презентація на тему «Представники космічного світу»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #1

Представники космічного світу
(Воланд і його оточення)


Слайд #2
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #2

Воланд
Воланд - персонаж роману "Майстер і Маргарита", очолює світ потойбічних сил.
Воланд - це диявол, сатана, "князь темряви", "дух зла і володар тіней" .


Слайд #3
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #3

Оточення Воланда
Воланд в романі Булгакова з'явився не один. Його супроводжували персонажі, що грають, в основному, роль блазнів. Слугами князя тьми були - Азазелло, Фагот (він же Коров'єв), кіт Бегемот і Гелла - вампір жіночої статі.


Слайд #4
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #4

Кіт Бегемот
Бегемот - входить в свиту Воланда, це величезний чорний кіт, що ходить на двохлапах і розмовляє, але часом з'являється у викритті людському - тоді цемаленький товстун, чиє обличчя нагадує котячу морду. Викликає у читачівсимпатію. Після перетворення під час польоту під місячним світлом ми бачимо, що Бегемот це "худенький юнак".
Міфологічний істота Бегемот є демоном плотських бажань, особливо обжерливості.


Слайд #5
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #5

Демон Фагот – Коров'єв
Це перший помічник Воланда, лицар і чорт в одній особі. 
Коров'єв - високий і худий. А в своєму уявному підлесливості він готовий складатися втричі перед співрозмовником, але тільки для того, щоб пізніше безперешкодно йому нашкодити.
Але під час польоту під місячним світлом цей герой змінився в образі темно-фіолетового лицаря, який має похмуре, нездатне посміхатися обличчя.


Слайд #6
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #6

Азазелло
Азазелло - у нього вогненно-руде волосся. Він невеликого зросту, з рота у нього стирчить ікло, а на оці більмо, він в основному виконує доручення пов'язані з фізичною силою: спускає зі сходів Поплавського, б'є Варенуху. Дає крем Маргариті. Це демон "безводної пустині- демон вбивця".


Слайд #7
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #7

Гелла
Гелла є членом свити Воланда, жінкою-вампіром: «Служницю мою Геллу рекомендую. Розторопна, тямуща і немає такої послуги, яку вона не зуміла б надати ».Зеленоока красуня Гелла вільно переміщається по повітрю, тим самим знаходячи схожість і з відьмою. Вона дуже красива, але у неї є потворний шрам - вона вампір. Ходить оголена, в одному фартусі. Єдиний персонаж з почту Воланда, який відсутній в описі заключного польоту.


Слайд #8
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #8

Жертви Воланда і його свити – не праведники, не порядні і добрі люди, яких диявол повинен збивати з істинного шляху, а вжегрішники. Саме їх Воланд та його оточення викривають і карають, обираючи своєрідні заходи для цього.
Насправді ні сам Воланд, ні диявольські асистенти не впливають жодним чином на події, що відбуваються в Москві під час їх візиту до неї.


Слайд #9
Презентація на тему «Представники космічного світу» - Слайд #9

Дякуємо за увагу!!!!