Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14)


Рейтинг презентації 2.83 на основі 6 голосів



Слайд #1
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #1

Юпітер – 5 планета від сонця
Підготувала
Учениця 11-А класу
Бондар Альона


Слайд #2
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #2

Юпі́тер — п'ята й найбільша планета Сонячної системи. Відстань Юпітера від Сонця змінюється в межах від 4,95 до 5,45 а. о. (740–814 млн км), середня відстань 5,203 а. о. (778 млн км). Разом із Сатурном, Ураном і Нептуном Юпітер класифікують як газового гіганта.


Слайд #3
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #3

Розміри Юпітера перевищують розміри Землі в 318 разів. Атмосфера планети приблизно на 85% складається з водню. Решта 15% - це в основному гелій з домішками аміаку і з'єднань сірки і фосфору. Також в атмосфері Юпітера міститься метан.


Слайд #4
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #4

Планета являє собою сфероїд, досить сильно стислий з полюсів. Вона володіє сильним магнітним полем, яке йде на мільйони кілометрів за орбіту. Атмосфера являє собою чергування шарів з різними фізичними властивостями. Вчені припускають наявність у Юпітера твердого ядра розміром 1 - 1,5 діаметра Землі, але набагато більш щільного. Його наявність поки не доведено, але й не спростовано.
ВНУТРІШНЯ БУДОВА:


Слайд #5
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #5

У найбільшої планети в Сонячній системі є 16 природних супутників . Чотири з них , про які говорив ще Галілей мають свій унікальний світ .
Один з них супутник Іо має дивовижний краєвиди скелястих порід з справжніми вулканами на яких , вивчав супутники апарат " Галілео " зняв виверження вулкана.
Найбільший у Сонячній системі супутник Ганімед має крижану кору , яка покриває поверхню супутника товщиною 100 км .
Супутник Європа теж складається з товстого шару льоду .
А найдавніший мешканець Сонячної системи може вважатися по праву супутник Юпітера Калісто , на його поверхні кратерів більше, ніж на будь-який інший поверхні інших об'єктів Сонячної системи.
СУПУТНИКИ ПЛАНЕТИ ЮПІТЕР


Слайд #6
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #6

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЮПІТЕР


Слайд #7
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #7

Незважаючи на колосальні розміри Юпітера , доба на планеті триває близько 10 годин. Зміни пір року там не існує , так як екватор знаходиться в площині екліптики , але вітри дмуть паралельно екватора зі швидкістю до 500 км год , утворюючи при цьому Північний і Південний екваторіальні пояса. Вони добре помітні навіть в аматорські телескопи і являють собою коричневі смуги з турбулентними завихреннями . Цікавою загадкою є Велика червона пляма. Вчені вважають , що це величезний ураган , який обертається зі швидкістю більше 300 км год вже кілька століть.


Слайд #8
Презентація на тему «Юпітер» (варіант 14) - Слайд #8

Ще одна із загадок Юпітера в тому, що він є джерелом рентгенівського випромінювання. Він пульсує з періодом приблизно в 40 хвилин. В атмосфері планети постійна і дуже сильна електрична активність. Блискавки досягають величини понад 1000 км.