Презентація на тему «Міфологічне походження зірок»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Міфологічне походження зірок» - Слайд #1

Міфологічне походження зірок(грецькі)
Підготували учні 33 групи


Слайд #2
Презентація на тему «Міфологічне походження зірок» - Слайд #2

Велика Ведмедицяедведиця
Про Велику і Малу Ведмедицю існує багато легенд. Головна зірка цього сузір'я називається Арктур, що означає «страж ведмедиці». Велика і Мала Ведмедиці є сузір'ями, найбільш помітними на північному небі.


Слайд #3
Презентація на тему «Міфологічне походження зірок» - Слайд #3

Оріон
На всьому небі немає іншого сузір'я, яке б містило стільки цікавих і легко доступних для спостереження об'єктів, як Оріон, розташований поблизу сузір'я Тельця. Оріон був сином Посейдона - бога морів по грецькій міфології


Слайд #4
Презентація на тему «Міфологічне походження зірок» - Слайд #4

ЗВІДКИ НА НЕБІ Волосся Вероніки?
У давнього сузір'я Лева на небі була досить велика «територія», а сам Лев був володарем чудової «пензлика» на хвості. Але в 243 році до н.е. він його позбувся.


Слайд #5
Презентація на тему «Міфологічне походження зірок» - Слайд #5

ДІВА
Сузір'я Діви, розташоване поруч зі Львом, це сузір'я іноді уявлялося казковим сфінксом- міфічною істотою з тілом лева і головою жінки. Нерідко в ранніх міфах Діву ототожнювали з Реєю, матір'ю бога Зевса, дружиною бога Кроноса.


Слайд #6
Презентація на тему «Міфологічне походження зірок» - Слайд #6

У КОГО цілиться ЗІРКОВИЙ СТРІЛЕЦЬ?
По давньогрецькій міфології наймудріший з кентаврів Хірон, син бога Хроноса і богині Феміди, створив і першу модель небесної сфери. При цьому одне місце в Зодіаку він відвів для себе. Але його випередив підступний кентавр Кротос, що зайняв обманом його місце і став сузір'ям Стрільця.