Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin»


Рейтинг презентації 5 на основі 1 голосів




Слайд #1
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #1

Sir Charles Spencer Chaplin
“Charlie”


Слайд #2
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #2

“Я вірю, що могутність сміху та сліз зможе стати протиотрутою від ненависті та страху” Чарлі Чаплін


Слайд #3
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #3

Легендарний англійський та американський кіноактор і режисер. Визнаний, як один з найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією “Оскар”.


Слайд #4
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #4

Чарлі Чаплін народився 16 квітня 1889 року в Лондоні. Його мати виступала у вар'єте , але згодом втратила голос. Брати Сід і Чарлі (разом з матір'ю) опинилися в робочому будинку, а потім їх віддали в школу для сиріт і бідних дітей.


Слайд #5
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #5

Вперше Чарлі виступив на сцені у віці 5-ти років, заміняючи своїм номером виступ матері в програмі мюзик-холу. Надалі він часто приймав участь в різних театральних виставах, але разом з цим він також працював продавцем газет, помічником лікаря, у друкарні, але ніде довго не затримувався через юний вік.


Слайд #6
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #6

Коли Чарлі Чапліну виповнилося 14 років, його взяли на роботу до театру. Оскільки хлопчик ще практично не вмів читати, вчити ролі йому допомагав брат. За кілька років юного актора запросили зніматися в кіно, яке на той час тільки починало розвиватися. Дуже швидко Чарлі Чаплін став не лише актором, а й сценаристом і навіть режисером. У 1917 році Чаплін підписав мільйонний контракт із кіностудією First National Pictures, отримавши статус найбільш високооплачуваного актора того часу.


Слайд #7
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #7

Славу Чапліну принесло німе кіно, і хоча звук з'явився в фільмах вже у 1927 році, Чарлі залишається вірним старій кінотехніці ще ціле десятиліття. Першою повністю звуковою картиною Чапліна став “Великий диктатор” – антигітлерівський фільм, знятий в 1940 році.


Слайд #8
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #8

Славу Чапліну принесло німе кіно, і хоча звук з'явився в фільмах вже у 1927 році, Чарлі залишається вірним старій кінотехніці ще ціле десятиліття. Першою повністю звуковою картиною Чапліна став “Великий диктатор” – антигітлерівський фільм, знятий в 1940 році.


Слайд #9
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #9

В “Великому диктаторі” Чаплін зіграв 2 ролі – скромного єврея-перукаря Чарлі і фашистського диктатора Хінкеля, в якому легко впізнавався Гітлер. Ще під час роботи над фильмом Чаплін проронив слова, шо згодом облетіли увесь світ: “Диктатори смішні! Я хочу, щоб люди над ними сміялися.” Відомо, що фільм був посланий Гітлеру, і Гітлер сам подивився його. Почувши про це, Чаплін сказав: “Я би віддав все, щоб дізнатися, що він думає про цей фільм.”


Слайд #10
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #10

За видадні заслуги в світовому кінематографі Чаплін був нагороджений орденом Почесного Легіона. На міжнародному кінофестивалі в Венеції Чарльз був удостоєний також “Золотого льва” (1972). Відмітила Чапліна також і американська академія кіномистецтва, присудивши йому премію “Оскар”(1972) за видатний внесок у кіномистецтво.
В останні роки Чаплін працював над варіантами нових сценарієв, озвучував німі фільми. В березні 1975 королева Англії звела його до Лицарського звання. Церемонія вилилась в безумовний тріумф Чапліна.


Слайд #11
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #11

Чарльз Спенсер тихо помер в різдвяну ніч, 25 грудня 1977, у віці 88 років. Його скромно поховали на кладовищі при англіканській церкві в Веве.


Слайд #12
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #12

Найвідоміші роботи Чарлі Чапліна
Рік
Назва
Функції
1914
Дитячі автомобілні гонки
Актор
1921
Дитина
Режисер
1925
Золота Лихоманка
Актор,режисер
1931
Вогні великого міста
Актор, режисер
1936
Нові часи
Режисер, актор
1940
Великий диктатор
Режисер, актор
1952
Вогні Рампи
Актор, режисер


Слайд #13
Презентація на тему «Sir Charles Spencer Chaplin» - Слайд #13

Презентацію підготувала учениця 11-В класуДмитренко Тамара
ДЯКУЮ ЗА УВАГУ
2014