Твір на тему: «Поважати батьків – найголовніший закон природи»


Рейтинг твору 4 на основі 57 голосів

Я повністю згоден з твердженням про те, що поважати батьків — найперший закон природи. Адже батьки — це люди, яким ми зобов’язані своєю появою на світ. Без батьків нам би ніколи не вдалося зазнати почуття захищеності і тепла сімейної любові. Батьки — це найбільше у світі щастя, яке ми, на жаль, не завжди цінуємо. Адже батьки завжди поруч з нами, такі свої, такі звичні. І тільки коли ми стикаємося на вулиці з безбатченками або дивимося по телевізору сюжети про дитячі будинки, стає зрозумілим, наскільки ми щасливі, бо маємо батьків. Отже поважати і любити їх — це наш святий обов’язок.

Підтвердженням цієї життєвої істини можуть бути численні приклади зі світової та української літератури. Так, у п’єсі «Дикий Ангел» О. Коломійця думка про повагу до батьків проходить червоною ниткою через увесь твір. У цій п’єсі батько був беззаперечним авторитетом для своїх дітей. Не меншим авторитетом користувалася і мати, яка насамперед виховувала у своїх дітей повагу до батька. Саме повага до батьків допомогла родині пережити всі нещастя і подолати всі перешкоди. Ще одним яскравим прикладом може бути героїня п’єси І. Котляревського «Наталка Полтавка». Адже понад усе дівчина ставила саме повагу до матері. Повага до батьків була характерною рисою характеру героїні ще одного твору — повісті «Маруся» Г. Квітки-Основ’яненка.

Не менше прикладів шанованого ставлення до батьків можна знайти і в реальному житті, адже це дійсно найперший закон природи, який діє й сьогодні. Там, де діти з повагою ставляться до батьків, панує спокій і лад. Наприклад, мої сусіди дбають про своїх стареньких батьків, а допомагають їм вже їхні діти. Хоч як це їм не важко, але вони не забувають про відповідальність, про свій святий обов’язок перед батьками. Я впевнений, що й їхні діти будуть так само дбайливо ставитися до батьків, коли ті постаріють.

Неважливо, як саме дбають діти про батьків, але якщо вони дають їм все, що можуть, якщо відповідають на їхні почуття своїм коханням і турботою, то вони з честю виконують закон людяності, закон нормального життя.