Твір на тему: «Без родини нема щастя для людини»


Рейтинг твору 3.58 на основі 59 голосів

Більшість людей щасливі настільки, наскільки вони вирішили бути щасливими
А. Лінкольн

Кожна людина має право на щастя. Але чомусь одні живуть дійсно щасливо, а інших щастя вперто оминає. Та що ж таке щастя взагалі і як його знайти? Відповідей на ці запитання багато, але врешті-решт кожен з’ясовує це сам для себе.

Кажуть, що щасливим не народжуються, щасливими стають. І найважливішу роль у цьому, на мою думку, відіграє сім’я. Це дійсно так, адже це підтверджують багато прислів’їв, серед яких і такі відомі, як «Сім’я — не церква, а люди — не ангели, усяко буває», «Сім’я без Бога убога», «В сім’ї наймолодше — найсолодше», «Де в сім’ї лад, там без вад», «Без сім’ї нема щастя на землі», «З родини йде життя людини» та багато інших.

Для українців сім’я — це святе, невичерпне джерело батьківської наснаги і любові. Кожна родина прагне докласти якомога більше зусиль заради того, щоб не всох родовід, адже «Без роду нема народу». Українці завжди пам’ятали: «Забудеш свій рід — усохне твій корінь». Щоб родинне життя було щасливим, необхідні деякі умови, серед яких одне з найголовніших кохання: «То не сім’я без любові», і діти: «Одна дитина — не дитина, дві дитини — пів дитини, троє дітей — ціла дитина», «То не родина, де не бігає дитина».

Значення сім’ї і важливість серйозного ставлення до неї в суспільстві важко переоцінити. Адже від стану охорони родини, материнства та дитинства великою мірою залежить не лише благополуччя окремих сімей, а й міць народу, сила країни. Найважливішою запорукою процвітання нації є духовне і моральне здоров’я сім’ї, зокрема кожного її члена.

Особисто я уявляю свою майбутню родину в оточенні великої кількості друзів, з якими ми будемо влаштовувати сімейні свята, відпочивати біля моря, ходити в походи. Я планую стати лікарем, а ось хто буде моїм чоловіком, я, звичайно ж, не знаю. Знаю тільки те, що це буде людина, яка повністю поділяє мої погляди і смаки. Я сподіваюся, що мій чоловік не буде мати шкідливих звичок, а тому, незважаючи на проблеми з екологією, діти у нас будуть здоровими. Я хочу, щоб у нас була затишна і комфортна оселя, в якій нам було б приємно проводити час. Тут доречною може бути китайська приказка: «За гроші придбаєш дім, та не сімейне вогнище».

А ще мені хочеться, щоб минуло мене нещастя жити в зневаженій, зневіреній сім’ї. Адже така родина — то даремно згаяний час і втрачене майбутнє. Для мене родина — це святий вузол, яким скріплюються люди, що кохають один одного, це осередок життя, який плекає найвищу для людей цінність — дітей, це можливість повторити себе у своїх нащадках. Всі ми смертні, і лише наш рід та сім’я безсмертні. Саме про таку родину я мрію і щиро вірю, що моя мрія здійсниться.