Твір на тему: «Поважати батьків – найперший закон природи»


Рейтинг твору 3.38 на основі 16 голосів

Я повністю згоден з твердженням «Поважати батьків — найперший закон природи» і вважаю, що воно дійсно відображає один з найважливіших законів будь-якого суспільства, та й взагалі, існування людства. Адже без батьків ми б не знали, що таке тепло сімейного вогнища, що таке сімейна любов, що таке почуття захищеності. Батьки — це насамперед люди, які подарували нам щастя життя. Це велике щастя, це люди, яких ми інколи не цінуємо, поки вони знаходяться поруч, а втративши, жалкуємо до кінця життя. Батьки такі свої, такі звичні. І лише коли ми стикаємося з сиротами, дивимося по телевізору сюжети про безбатченків, ми розуміємо, як нам пощастило, що ми маємо батьків. І поважати та любити їх — наш священний обов’язок.

Слід сказати, що цьому нас учать численні приклади з творів української та зарубіжної літератури. Наприклад, це п’єса О. Коломійця. Через увесь цей твір червоною ниткою проходить прагнення автора навчити читачів повазі до батьків. Мати в п’єсі виховувала у дочки та синів беззаперечну повагу до батька, який був для них великим авторитетом. Саме така атмосфера допомогла родині з честю подолати усі перешкоди, які стояли на життєвому шляху членів сім’ї. Повага до батьків була однією з найкращих та найпривабливіших рис головної героїні ще одного відомого твору української літератури «Наталки Полтавки» І. П. Котляревського. Понад усе Наталка ставила повагу до матері, так само, як і головна героїня повісті Г. Ф. Квітки-Основ’яненки «Маруся».

Підтвердження того, що повага до батьків — це основний закон природи, можна зустріти не тільки в літературі, а і в реальному житті. Адже в тих родинах, де діти поважають своїх батьків, панує спокій і лад. Наприклад, у мого друга батьки дбають про своїх стареньких батьків, тобто про бабусю та дідуся мого товариша. Як це їм не важко, але вони ніколи не забувають про людяність. Ті ж самі риси і шанобливе ставлення до дорослих я бачу і в свого друга. Зрозуміло, що він буде таким же людяним і доброзичливим, як його батьки, адже це закон існування людства, закон нормального життя і порядності.