Твір на тему: «Батьківщину любимо не тому, що велика, а тому, що наша»


Рейтинг твору 3.79 на основі 33 голосів

Я вважаю, що цей вислів цілком правдивий, адже й справді кожна віддана своїй рідній землі людина любить свою Батьківщину не через те, що вона велика або могутня, а через те, що вона рідна. Любов до Батьківщини повинна відчувати кожна людина, де б і в яких умовах вона не опинилася. І зовсім байдуже, чи судилося народитися людині у великій могутній державі, чи вона народилася у маленькій країні, назву якої навіть дехто не знає. Головне для кожного патріота мати тепле почуття до своєї рідної землі.

Саме це є підтвердженням того, що Батьківщину люблять саме за те, що вона своя. Люблять її за те, що саме там людина вперше бачить світ, вперше чує рідне слово матері, отримує перші життєві уроки. Для кожного з нас Батьківщина — це той куточок світу, де живуть найдорожчі й найрідніші люди: батьки, брати та сестри. Мабуть, саме через це почуття любові до своєї Батьківщини повинне бути притаманне кожній людині.

Саме цим можна пояснити й популярність поетичних творів про рідну землю, серед яких і такі проникливі вірші, як поезія В. Симоненка «Лебеді материнства», та багато інших, не менш душевних творів. У цьому вірші поет сказав дуже красиві, а найголовніше — дуже важливі для кожного з нас слова:

«Можна вибирати друзів і дружину,

Вибрати не можна тільки Батьківщину».

Ця поезія є яскравим прикладом шанобливого ставлення до рідної землі. Саме за це й сьогодні залишаються актуальними твори про любов до Батьківщини. Не менш вражаючою любов’ю і прихованою теплотою патріотизму пронизаний відомий у всьому світі роман руського письменника Л. Толстого «Війна і мир».

Особливо гостро відчуття любові до Батьківщини з’являється у людини тоді, коли вона на певний час, а тим більше, коли назавжди залишає рідну землю. Для позначення цього слова навіть існує окреме слово — ностальгія. Мабуть, саме такі почуття відчували колись запорізькі козаки у турецькому полоні, саме вони тривожили душу Роксоляни, Насті Лісовської, саме такі почуття роздирали серце багатьох інших українців, які волею долі опинилися далеко від України.