Твір на тему: «Як я навчаюся в 7 класі»


Рейтинг твору 4.33 на основі 6 голосів

Є в нашому селі школа, яка відома всім. Кожен житель знає її. Ця школа — мій другий дім, в якому провчилися вже десятки поколінь учнів. Але навіть після закінчення вона залишається рідною частинкою в їхньому житті. Саме школа дає путівку у велике життя.

Моє знайомство з учителями та учнями відбулося у 2010 році, після того, як я перейшов до цієї школи. Все, звичайно, здавалося мені чужим. Велетенська, триповерхова школа була для мене новою, загадковою. Я не знав ні розташування кабінетів, ні учнів, наче був у лабіринті, населеному людьми. Прийняли мене дуже привітно. Перший час мені допомагали орієнтуватися вчителі та однокласники, з якими я познайомився 1 вересня на урочистій лінійці.

Зараз школа стала для мене рідною. Я вчуся в 7-А класі, який люблю за те, що хлопці в ньому дружні, згуртовані, меткі, але іноді галасливі. У класі у нас дуже цікаве життя. Ми щороку відзначаємо день народження класу. Це свято ми проводимо разом з батьками. У віршах, танцях і конкурсах показуємо, чого досягли за рік. Наш класний керівник — Ірина Анатоліївна. Вона розповідає нам багато важливого і повчального, робить все, щоб ми були хорошими людьми. Наш клас бере участь у проекті «Турбота». Ми часто відвідуємо і допомагаємо по господарству учаснику Великої Вітчизняної війни Миколі Степановичу, який з радістю і вдячністю приймає нашу турботу, розповідає нам історії воєнних років.

Я дружу з однокласниками не тільки в навчальний час. Влітку ми їздимо відпочивати на озеро, купаємося, граємо в спортивні ігри, веселимося. А коли літо закінчується і починається новий навчальний рік, ми з радістю приходимо в свій світлий, просторий, затишний клас, де багато зелених кімнатних рослин, блискучі в сонячних променях парти. Так як наш клас є кабінетом біології, на стінах висять картини рослин і тварин, а в лаборантській кімнаті знаходяться скелети різних плазунів, мікроскопи та плакати з зоології. Виникає відчуття, що ти потрапив у незвичайний світ природи.

Наша школа — це велика спільнота учнів та вчителів. Прибиральниці, кухарі, двірники утримують школу в теплі, порядку і чистоті. Усередині школи вони створюють затишну обстановку, кожен поверх має свій колір: зелений, рожевий, бежевий. Тому й відчуваєш себе по-різному, залежно від кольору.

Є у нас просторий актовий зал, де проходять різні культурні заходи та концерти. У кожного учня на сцені цього залу є можливість проявити свої таланти, відчути себе актором. У школі дуже просторий спортивний зал, в ньому проходять уроки фізкультури, ігри та змагання.

На третьому поверсі розташована невелика шкільна бібліотека, де нас радо зустрічає бібліотекар Світлана Михайлівна, яка завжди готова допомогти, порадити у виборі книги. Вона дуже уважна, добра, але й вимоглива до своїх читачів. Недалеко від бібліотеки знаходиться комп’ютерний клас. Тут хлопці займаються інформатикою, пізнають ази комп’ютерної грамотності. Школа має власний сайт в мережі Інтернет. Є обладнані кабінети фізики, хімії, біології.

Кожен день тут для мене радість від пізнавання нового, від спілкування з однокласниками і вчителями. Мені здається, що саме такою має бути справжня школа.