Твір на тему: «Щоб судити про людину, принаймні, треба увійти в таїну її думок, її нещастя, її хвилювань»


Рейтинг твору 4.24 на основі 17 голосів

У житті дійсно важливо розуміти один одного, тому що це необхідно для кожного з нас. Ми часто не розуміємо один одного, хоча розмовляємо однією й тією ж мовою. Об’єднуючись в групу, колектив щоб зробити якусь спільну справу, щоб досягти спільної мети людям необхідно навчитися розуміти оточуючих, а для цього треба стати командою.

Для чого ж так важливо стати колективом? Колектив — це одна справа, а значить, щоб одну загальну справу було зроблено ідеально, кожен повинен внести в неї свою частку праці і при цьому не заважати іншим вносити свою, розуміючи, як для інших важливо брати участь у спільній справі.

Розуміти оточуючих — це означає співпереживати разом з ними, радіти разом з ними, допомагати у скрутні моменти. Наприклад, якщо у людини трапляється якесь страшне горе, і в цей момент треба словами, ставленням, ласкою показати, що тобі небайдуже, що ти розумієш, як їй погано і намагаєшся допомогти. Якщо людина бачить, що її намагаються підтримати морально, це значить, ти розумієш, що треба підтримати людину і вона це відчуває. Навіть не на якомусь моральному рівні потрібно розуміти людей, а просто по-людськи. Щоб судити про людину чи співчувати їй треба увійти в таїну її думок, нещасть і хвилювань. Розуміння важливе не тільки в колективі, де людина працює, але і в групі, де навчається студент, в будь-якому класі школи, а також між учнем і викладачем, адже від цього залежить успішність навчання й атмосфера на заняттях.

Навіть глобальні, світові конфлікти виникають через нерозуміння. Чому виникають війни? Тому що немає у людей розуміння, не можуть вони домовитися і вирішують, що тільки війна, а значить і загибель людей, приведе до поступок однієї з конфліктуючих сторін. Це помилкове припущення: помахали кулаками і зрозуміли один одного, бо істина в іншому: хто переміг в битві, той просто стає головніший, а інший змушений підкорятися, але розуміння ж не прийде! А якщо поговорити, все з’ясувати, то, можливо, і світ кращим стане, і всі будуть рівні в цьому світі. Важливо розуміти для того, щоб було комфортно і самій людині, й іншим, щоб життя було позитивним і з мінімальними втратами, щоб усі раділи новому дню, насолоджувалися своєю справою у спільній праці з партнерами, а не доводили один одному свою перевагу!