Твір на тему: «Чи можуть бути друзі в щасті?»


Рейтинг твору 3.89 на основі 28 голосів

Дружба і товаришування в усі часи шанувалися українським народом як найсвітліші, найблагородніші стосунки, які тільки можуть складатися між людьми. Про дружбу народом складено величезну кількість прислів’їв. І це не випадково, адже народна мудрість відображає реальність: «Любити себе — любити одного», або «Не бажай другу того, чого не побажаєш собі».

У людини нерідко буває багато друзів. Але чи всі вони є істинними? Найчастіше ні. Іноді виявляється, що справжніх друзів серед безлічі уявних і зовсім немає. Іноді поруч опиняються випадкові люди, які у спілкуванні з нами шукають свої інтереси, люди, яких лякають напружені ситуації, яких найбільше хвилює те, щоб з ними нічого не трапилося. Таких людей не можна назвати друзями, на них не можна покластися.

Може, досить мати одного, але кращого друга? А що означає бути кращим другом? «Друзі пізнаються в біді» — це ще одне прислів’я, яке, як і інші, влучно відображає дійсність. Для того, щоб зрозуміти, чи істинні наші друзі, нерідко потрібна екстремальна ситуація. Справжній друг ніколи не залишить вас в біді. Що б не сталося, він завжди прийде на допомогу, підтримає у важку хвилину. Але бути вимогливим до якостей друга недостатньо, треба так само вимогливо ставитися і до себе. Варто подумати про те, володіємо ми самі такими якостями, які дозволяють нам бути кращими друзями комусь.

Справжня дружба перевіряється бідою і часом. Подібно до того, як ми довіряємо у важку хвилину своє життя і здоров’я лікарю, так само ми довіряємо свою душу другові. Різниця лише в тому, що лікар безсилий допомогти в безвихідній ситуації, а справжній, найкращий друг, завжди готовий простягнути руку допомоги. Кращий друг не з’являється раптом, людина може стати ним для вас тільки через час, коли багато що пережито разом, багато чого пройдено. Але для цього треба спочатку самому постаратися стати кращим другом для когось.

Крім того, друзі пізнаються не тільки в біді, а й у щасті. Адже людина створена таким чином, що вона завжди готова співчувати іншим, допомагати у біді навіть незнайомим людям. А ось коли інший радіє, коли щасливо живе, мало хто радіє разом з ним. У більшості випадків люди заздрять своїм знайомим, приятелям та навіть близьким. Тільки справжній друг може радіти разом з тобою, радіти твоїм успіхам і досягненням, тільки справжній друг не заздрить і щиро допомагає не тільки в біді, а й у щасті. І я впевнений, що такі друзі існують, а точніше, це і є справжні друзі.