Твір на тему: «Мої досягнення у фізкультурі»


Рейтинг твору 4.29 на основі 45 голосів

Берегти своє здоров’я треба з раннього дитинства. Та на цьому етапі розвитку дитини за це несуть відповідальність, звичайно ж, наші батьки, сім’я. Моя мама розповідала, що коли я була ще крихіткою, то вона щодня гуляла зі мною, дотримувалася режиму, гартувала мій дитячий організм, тим самим закладала основу для здорового способу життя.

Зараз я вчуся в 9 класі, але можу з гордістю сказати, що не курю, як деякі мої однолітки, не вживаю спиртних напоїв, а головне — не долучилася до наркоманів. Знову ж варто сказати велике спасибі за це моїм батькам. Саме вони прищепили мені любов до спорту і фізкультури.

Спорт, фізкультура — це здоров’я, краса тіла, сила духу. Люди завжди прагнули удосконалювати своє тіло, перевіряли себе на витривалість і не зупинялися на досягнутих результатах. Вже 4 роки я займаюся боротьбою. Мої друзі дивуються, кажуть, що це не жіночий вид спорту. Але мені подобається. Боротьба допомагає мені бути здоровою, сильною, досягати успіху.

Я завжди вважала, що спорт — це не рекорди, бали, секунди, перемоги, а розвага, рівної якій немає у світі. Коли ж здобула перемогу в чемпіонаті області, завоювавши перше місце, не приховую, була гордою і дуже задоволеною своїм результатом. Хто хоч раз відчув дух змагань, розуміє, що радість перемоги можна побачити в очах спортсмена і тренера, її можна почути в криках, нехай нечисленних, але щирих уболівальників, перемогу можна відчути і на смак, коли після покладеного проміжку часу робиш маленький ковточок водички. Я думаю, що без спорту не можливо жити.

Всі люди, безумовно, різні, не схожі один на одного, у кожного свої індивідуальні риси. Але всіх нас щось повинне об’єднувати. Я вважаю, що це має бути спорт. Може хтось зі мною не погодиться і скаже, що ніколи не займався спортом, але це не так. Просто ви забули уроки фізкультури в школі, ранкову зарядку, яку, я впевнена, кожен хоч кілька разів, але виконував, нехай і в далекому дитинстві. Адже люди, об’єднані здоров’ям, займаються спортом, навіть професійним. Для них спеціально проводяться змагання, де вони доводять своєю завзятістю прагнення повноцінно жити і радіти перемогам.

Не обов’язково займатися спортом професійно. Можна робити це просто для душі. Це може бути прогулянка на лижах з сім’єю по зимовому казковому лісі, занурення в ополонку в Водохресну ніч, їзда на велосипеді влітку на дачну ділянку, та й багато ще чого. Головне: не лінуйтеся, будьте активними, радісними, здоровими.

Здоровий спосіб життя сьогодні дуже актуальний. Адже молоде покоління — це майбутнє нашої країни. Молодь зараз активно почала відвідувати тренажерні зали, стадіони, катки. У школах додаються години фізичної культури. Це все говорить про те, що люди всерйоз почали займатися спортом, адже він є важливою частиною життя людини ХХI століття.