Твір на тему: «Майбутнє моєї Батьківщини»


Рейтинг твору 3.8 на основі 20 голосів


Моя Батьківщина — славна та щедра Україна. Тут я народився, тут я і живу. Це земля моїх прадідів, дідів і батьків, земля, на якій багато століть живе мій народ, що завжди прагнув до кращого життя і волі. Для мене ця земля завжди буде священною, адже я ще змалку пізнавав її красу, а коли дорослішав, все більше цікавився традиціями і звичаями, яких мене навчали мої батьки. Я все більше розумів, як люблю цю незвичайно дорогу для мене країну, її культуру, мову, яку не проміняю ні на яку іншу. Це мова моїх батьків, моїх предків, врешті-решт це мова України. Я хотів би, щоб кожний мій співвітчизник задумався над цим, адже мова — це душа нашого народу. Це безцінний дар, який передається із покоління в покоління. Тому ми не повинні ні в якому випадку занапастити цей подарунок. Ще Максим Рильський закликав українців: «Як парость виноградної лози, плекайте мову».

Я вважаю великим горем те, що багато наших сучасників, які живуть на теренах України, цураються рідної мови, а деякі навіть не знають її і не вважають за свій обов’язок її вивчати. На мою думку, у таких «українців» не може бути майбутнього у нашій країні, бо вони дбають тільки про власні інтереси, забуваючи про культурну спадщину свого народу і про інтереси своєї країни. Крім того, багато українців не знає свого коріння, звичаїв і традицій краю, в якому вони живуть. Вивчаючи інші культури, наша рідна Україна щорічно занепадає і поступово втрачає ту цінність, якою пишалася з давніх-давен і якою б могли пишатися наші нащадки.

Україна багата на незвичайно чарівні місця, яких не знайдеш закордоном і, відвідавши які, можна відчути чарівну гармонію краси та повну єдність з природою. Багато наших співвітчизників і не підозрюють, скільки таких дивовижних місць є в Україні, тому вони й не мають надії на примноження і розвиток багатств та культурних надбань своєї країни.

Я сподіваюся на краще життя і щиро вірю в майбутнє України, адже такий народ, як наш, у будь-які часи існування відрізнявся оптимізмом, незважаючи на труднощі, вмів кожен день прокидатися з гарним настроєм, мріями і вірою в те, що вони неодмінно збудуться. Потрібно не тільки сподіватися на краще, а й самому прикладати до цього зусиль. А якщо зникають в серці надії або з’являється розчарування, то можна згадати слова з пісні відомого українського гурту «Океан Ельзи»: «Усе буде добре для кожного з нас!». Потрібно сподіватися і вірити, потрібно вселяти віру і надію в інших, підбадьорювати їх оптимістичним настроєм та вірою у щасливе майбутнє України.