Твір на тему: «Що таке елегантність?»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Найчастіше під елегантністю маються на увазі різні тенденції у сфері індустрії мод. При цьому велике значення приділяється поєднанню різноманітних предметів гардеробу, таких, як одяг, взуття, головні убори, безпосередньо з людиною, яка їх носить, її зачіскою, ходою тощо. Особливості людської фігури при цьому враховуються в першу чергу. Важко назвати елегантною жінку, яка не має стрункої фігури і убралася в наряд досить відвертого покрою. Елегантність, або, як це часто називають, відчуття стилю, багато в чому залежить від відчуття моди, сполученого з наявністю смаку.

Для того, щоб виглядати елегантно або гармонійно, необхідно знайти свій власний стиль, відповідний по всіх параметрах. Не варто забувати, що наряд, який гарно виглядає на іншій людині, може не підійти. Підбираючи його, потрібно враховувати вік. На молодих людях добре виглядають речі або аксесуари, виконані зі штучних і синтетичних матеріалів. Дорослі ж люди повинні підбирати для свого гардеробу предмети більш високої якості, виготовлені з натуральних і дорогих матерій. При цьому варто акцентувати увагу і на фасон обраної речі. Доросла людина буде виглядати безглуздо в різнокольорових шортах або легковажній футболці.

Один з головних секретів елегантності полягає в тому, щоб речі були не тільки модними, але й зручними. Людина повинна відчувати себе максимально комфортно в обраному костюмі. При цьому наряд повинен якомога менше нагадувати про себе. Найчастіше люди в гонитві за модними новинками забувають про те, що не всі наряди, представлені на подіумі, можна носити в повсякденному житті.

Скількох людей зі свого оточення Ви можете сміливо назвати елегантними? А знаменитостей? Чи можете Ви себе назвати елегантною дівчиною або елегантним юнаком? Безумовно, в основі елегантності лежить відмінний смак. Але мало хто навіть самому собі зізнається в недостатньо доброму смаку. Проте елегантність притягує і захоплює.

Можливо, хтось вирішить, що елегантність далека від моди. Зовсім ні. Швидше, елегантність належить до моди без фанатизму, але з притаманною їй шанобливістю. Слід сказати, що елегантність притаманна не всім. Не тому, що для когось до неї як до зірки небесної. А тому що елегантність — це одна з форм самовираження особистості. Для когось ця форма природна, а хтось обере і більш екстравагантну демонстрацію.

Про елегантність можна сказати, що це один з видів прояву гармонії. Елегантність подібна красі. Вона і є красою у визначеному їй втіленні стриманості, поміркованості, делікатності, жіночності у жінок і галантності у чоловіків.. Елегантність — це мистецтво, естетика форм і рухів.