Твір на тему: «Мій улюблений учитель»


Рейтинг твору 3.71 на основі 131 голосів

Всі ми часто чули вираз «Школа — це другий дім». Адже це дійсно так. У школі ми проводимо значну частину свого часу, вперше почали розуміти, що кожна людина — особистість зі своїм характером та інтересами. Там ми отримуємо необхідні знання для подальшого життя і вибору професії. Школа для кожної людини щось особливе. Для когось вона втілює будинок, для інших дає можливість відшукати друзів, а деякі в ній просто вчаться. У кожній школі її невід’ємною частиною є вчителі й учні. У кожного вчителя є свій улюблений учень, а в учня — учитель.

У моїй школі всі вчителі гарні по-своєму. У кожного є своя родзинка. Але все ж, свій твір я написала про найулюбленішу мою вчительку — Валентину Володимирівну. Вона викладає українську мову та літературу та упродовж багатьох років є моїм класним керівником. Про цю людину можна говорити довго. Вона прекрасно знає і любить свій предмет, а найголовніше — всі свої знання ця жінка передала нам.

Вона сувора й добра одночасно, у будь-якій ситуації Валентина Володимирівна намагається знайти компроміс. Вона дуже світла людина. Коли приходиш до неї на урок, то хочеться всім посміхатися, поряд з нею ніби заряджаєшся позитивними емоціями. Моя улюблена вчителька з кожної важкої ситуації намагається вийти тільки з хорошим настроєм і з посмішкою, вона дуже рідко виходить із себе.

Валентина Володимирівна допомагає нам знайти щось своє в житті, підкреслює в кожному його індивідуальність. Валентина Володимирівна дарує нам те, що може дати не кожен вчитель: світлу і променисту посмішку, радість від зустрічей, доброту і тепло своєї душі. Вона цілком присвячує себе роботі, віддає нам всі душевні сили, всю свою теплоту. Це людина, яка дуже серйозно ставиться до викладання свого предмета. У проведенні уроків Валентині Володимирівні немає рівних. У нас на занятті немає вільної хвилини. Валентина Володимирівна детально і цікаво пояснює нам кожну нову тему. Вона нетерпима до неуваги з боку учнів і до ліні.

Складно тримати увагу учнів весь урок, тому Валентина Володимирівна іноді, щоб розрядити обстановку, може пожартувати. Після кількох секунд сміху вона знову вимагає від нас зосередженості й уваги. З кожним новим уроком ми дізнаємося від нашого класного керівника все більше і більше. Мені зрозуміло, що за строгістю Валентини Володимирівни ховається велика зацікавленість в наших знаннях і душевна доброта. Нехай вона зовні незворушна, але ми знаємо, що вона теж жалкує, коли хтось з нас отримує погані оцінки і від усієї душі радіє нашим успіхам.

Щоразу коли я приходжу до неї на урок, то бачу добру, чуйну вчительку, яка може дохідливо пояснити учням новий матеріал. Її уроки завжди різноманітні, на них панує тепла атмосфера. Наш клас бере участь у всіх шкільних святах, змаганнях і конкурсах, досягає успіхів, тому що ми відчуваємо підтримку з її боку. І це дуже важливо для нас.