Твір на тему: «Нечиста сила» у сучасному житті»


Рейтинг твору 4.4 на основі 5 голосів

У всі часи люди більш-менш щиро вірили в існування різної нечистої сили, будь-то ожилі мерці, привиди, відьми, русалки, біси, духи або демони. Сьогодні теж існує немало людей, які вірять в їхнє існування. Але проблема віри у нечисту силу в наш час полягає в тому, що вона повністю розходиться з думкою сучасної науки. Тобто попри те, що деякі люди й сьогодні вірять у привидів, демонів, духів тощо, наука повністю заперечує існування потойбічної сили. При цьому особисто я ніяк не можу заперечувати присутність у нашому житті невідомих навіть для науки явищ, адже в наш час наука ще не дала усіх відповідей на питання нашого буття, в тому числі, і на питання про існування Всевишнього та інших, невідомих нам сил. На мій погляд, питання Бога можна в деякому сенсі порівняти з питанням існування нечистої сили або демонів, адже у всі часи вони протиставлялися один одному.

Щодо нечистої сили, то сьогодні існує декілька версій її існування. Одна із версій полягає в тих знаннях, які доступні сучасній людині. За цією інформацією людство саме придумує існування того чи іншого виду нечистої сили, і воно є не більш ніж плід бурхливої людської уяви. Цьому існує наукове підтвердження. Доведено, що незвичайні явища люди частіше усього бачать правим боком свого зору. Це означає, що генерує ці бачення права половина головного мозку, яка й відповідає за фантазії людини.

Втім існує ще одна версія існування нечистої сили, яка носить зовсім інший характер. І хоча ця версія зовсім не наукова, вона має право на існування. За думками деяких людей нечиста сила існує в сучасному світі як породження диявола, і саме вона спонукає людей чинити зло. А, як відомо, однією із основ існування світу є постійне протистояння добра і зла. Доки будуть існувати добро і зло, буде існувати і світ. Вважається, що коли людина бачить якийсь прояв потойбічної сили, вона потрапляє в поле зору диявола, і такій людині треба бути вкрай обережною. Слід додати, що офіційні наукові дослідження щодо цього питання не проводилися, але це зовсім не означає, що ненаукову версію ми не повинні брати до уваги.

Щодо мене, то я, дякувати Богу, ще ніколи не зустрічався з явними проявами нечистої сили, тому заперечувати або стверджувати щось конкретно просто не маю права. На жаль, сьогодні заважають об’єктивно розібратися у цьому питанні безліч аферистів, які своїми заявами про потойбічні сили намагаються дістати легкої популярності. Та я впевнений, що в сучасному житті існує дуже багато явищ, які ще не пояснені наукою. Називати їх можна як завгодно, але все ж таки вони існують.