Твір на тему: «Її величність – Жінка!»


Рейтинг твору 3.88 на основі 8 голосів


Що таке жінка? Це біле молоко. Варто їй захотіти, і вона наситить своєю любов’ю кого завгодно. Вона може змішатися з медом і зігріти будь-яку душу, пом’якшити її природу і зберегти її натруджений голос. Вона може заграти, як кумис, і вдарити в голову чоловікам. Жінка здатна наповнити кімнату своєю присутністю, як заповнює молоко глечик, плавно, займаючи весь відведений їй простір.

Але, скипаючи, вона перетворюється на піну, яка рветься назовні, яка може обпалити і втекти. І особливо небезпечна жінка тим, що скипає вона непередбачувано і часто у той момент, коли чоловік відвернувся.

Краса жінки в її станах. Один любить топлене молоко, інший парне, третій — згущене з цукром. Але не це виявляється важливим. Важливо лише те, що в ній повинна жити первородна енергія, дана Богом, яку вона вміє в собі виробляти й обачливо віддавати. Ця енергія в ласці і милосерді жінки. І її сини ніколи не навчаться любити інших людей, якщо вона не володіє цією енергією.

Кажуть, що молоко корисне. Від того чоловік слабшає без жінки, що йому не вистачає живлення для душевного зростання. У неї може бути багато покликань, але є одне запасне і головне, не маючи якого, чоловіки метушаться все життя в пошуках інших занять, — це сама її біла природа, яка потрапляє на губи крихітної дитини, що насичує її силою, і що стає її частиною. Вона не посередник, не рабиня і не королева, вона — золота середина, зв’язок, що тримає міцніше цементу.

Жінка, яка не сумнівається у своїй привабливості, розумі і цікавості, або лінується, або далі не розвивається, скоро знову почне сумніватися. Вона гостріше відчуває запахи і краще вибирає кольори, але під час небезпеки закриває обличчя руками. Їй необхідно стежити за своєю зовнішністю, голосом, рухами, поставою. А чоловікові, йому дозволяється бути й некрасивим. Так він навіть чарівніше.

Жінка живе в грубому світі і готова до цього. У неї має бути прихована сила на двох, якщо вона буде або є матір’ю. Навіть жорстокість чоловіків, їхня кам’яна завзятість не ламає кремінь, а вона може текти під ці камені і точити їх, тим самим зрушуючи з місця. Буває і троє сильних не можуть зупинити буйного чоловіка, а вона прийде і скаже так, що він у раз втихомириться.

Прояв почуттів — це найвеличніша сила жінки. Вона смішить і радує, підбадьорює і штовхає до дій, вчить відчувати у відповідь і дратує, вона незрозуміла, а без цієї сили зовсім нудно жити. Мабуть, немає гірше жінки ніж та, яка скупа у своїх почуттях, не вміє бути ніжною, і все вирішує одним холодним розумом.