Твір на тему: «Негода сум наводить в душу мені»


Рейтинг твору 3.67 на основі 3 голосів

Коли хтось не хоче йти гуляти, він говорить, що на вулиці погана погода. Але ж насправді це поняття невизначене, тому що деякі не люблять мороз або дощ, а інші люблять бігати під теплим сонцем. Хтось не може переносити спеку на вулиці, а інший обожнює літо і спекотну погоду, коли можна піти скупатися. Напевно, саме тому люди кажуть, що у природи немає поганої погоди, адже на кожну пору року, на кожну зміну в температурі знайдеться прихильник. А коли кажуть, що негода наводить сум у душі, то, скоріше, справа не в погоді, а в настрої або характері цих людей.

Можна сказати, що природа завжди гарна, яка б не була погода на вулиці, тому що і взимку, і влітку, і навесні, і восени бувають такі чудові дні, коли хочеться милуватися природою. Дуже часто люди говорять, що люблять суху спокійну погоду, не люблять вітер і дощ. Вони кажуть, що воліють літо зимі, бо влітку не потрібно кутатися у пальто. Але також дуже багато обожнюють зиму саме через сніг і мороз, люблять зимову природу, візерунки на склі та захололі річки й озера. А є ще й ті, хто просто люблять природу, хто люблять будь-яку погоду і насолоджуються просто самим фактом того, що гуляють і дихають свіжим повітрям.

Крім того, мені здається, що у природи немає поганої погоди саме тому, що будь-який вид погоди необхідний природі. Навіть якщо люди можуть щось любити, а щось не любити, для природи важливо, щоб був і дощ, і сніг, і спека. Дощ, який ми часто ненавидимо, може принести природі дуже багато користі. Сніг захищає покриви землі, а разом з ними й те, що в ній знаходиться, наприклад, трави, жуків, личинки і насіння. Якби не було снігу, то навесні ми б не спостерігали такого розмаїття рослин і комах.

Природа красива в будь-яку пору року. Щоб у цьому переконатися, можна просто подивитися картини великих художників, які зображували красу природи за різних обставин. Це міг бути й шторм, і дощ, і сильний вітер, це могло бути все, що завгодно, але це виходило красиво і привертало увагу. Швидше за все, головне не те, що ми бачимо, а те, як ми бачимо природу. Адже якщо придивитися, то навколо дуже багато прекрасних лісів, полів, озер, річок, і вони однаково красиві і при похмурій погоді, і при гарній та ясній. Просто у них трохи змінюється настрій, але це зовсім не забирає їхню красу й чарівність. Напевно, саме тому з’явилася відома приказка, що у природи немає поганої погоди, бо з часом розумієш, що навколишній світ красивий завжди.