Твір на тему: «Якою я уявляю собі творчу людину»


Рейтинг твору 3.64 на основі 36 голосів

Вміння творити мистецтво здавна шанувалося усіма народами світу. Зокрема, після хрещення князем Володимиром Великим Київської Русі, відбувся творчий злет наших предків: почали з’являтись нові музичні інструменти, іконопис, різноманітні театральні форми отримали поштовх до розвитку. Однак це зовсім не означає, що до прийняття християнства мистецтва на наших землях не існувало. Бажання творити витало в душах ще древніх людей, які жили десятки тисяч років тому до нашої ери. Підтвердженням цьому є, як мінімум, малюнки та зображення, залишені ними на скелях і камінні. Само собою зрозуміло, що, передаючи таким чином інформацію, перші люди намагались порозумітись між собою. Проте їхній стиль передачі своїх думок, техніка виконання та бачення ситуації саме в тому ключі, в якому його передано на поверхі, свідчили про бажання людини творити, незалежно від її умов існування.

Чи можна якось конкретно охарактеризувати творчих людей? У літературі та кіно їм доволі часто приписують приблизно однакові риси. Спостерігаючи за ними на сторінках книжок або телеекрані, ми помічаємо їхню креативність, оригінальність та інакомислення. Вони щасливі через те, що займаються улюбленою справою. Але описавши творчих людей тільки як позитивних персонажів, ми обманемо самих себе, адже вони несуть важкий тягар, аналізуючи світ не так, як інші, і помічаючи не тільки його красу та гармонію, а й жорстокість, несправедливість та сірість. Неможливо не згадати про те, що креативні особистості нерідко страждають нервовими розладами, алкоголізмом чи наркозалежністю. Можна сказати, що це їхня плата за талант.

Особистість творчої людини завжди була захована за загальноприйнятими стереотипами. Люди люблять вішати ярлики на все, що їх оточує, узагальнювати, прирівнювати та зводити до єдиної основи. У той же час я вважаю, що люди, які творять мистецтво, — це та категорія, яка не підпадає від жоден опис. Більше того: я щиро впевнена, що всередині кожного з нас є креативне начало, яке просто варто розкрити. Адже творчість — це не тільки картини, література, музика, театр чи кіноіндустрія. Які є докази? А хто посміє звинуватити людей, які придумали елементарні речі — штопор, дверну ручку чи брелок для ключів — у тому, що вони не творчі особистості?

Яскравим аргументом на користь того, що талановиті люди надзвичайно різні, є історія відомого політика німецького походження Адольфа Гітлера. Більшість знає його як жорстокого та холоднокровного командира, який, здійснивши переворот та захопивши владу у свої руки, став винуватцем мільйонів смертей. Але він не завжди був людиною, яка жадає помсти і крові. До того, як піти в політику, Гітлер займався малюванням і навіть планував вступити до художньої школи.

Висновок тут може бути тільки один: творча людина ховається у кожному з нас. І якщо ви бажаєте подивитись на того, хто здатен творити прекрасне, — погляньте на своє відображення в дзеркалі.