Твір на тему: «У чому сенс життя» (варіант 2)


Рейтинг твору 4.8 на основі 5 голосів

У кожного з нас рано чи пізно виникало питання про сенс життя. Навіщо і для чого людина народилася, живе? Не відразу на нього можна дати відповідь. Вся справа в тому, що абсолютно точних відповідей не може дати ніхто, тому що цей самий сенс у всіх і кожного окремо тільки свій. Багато людей, якщо їм поставити це питання, дадуть відповідь, що живуть заради продовження роду, їхній сенс життя — народити одного і більше дітей та присвятити життя, виховуючи їх.

Інша частина людей присвячує своє життя і бачить його сенс в якій-небудь улюбленій справі, професії. Вони постійно рухаються до цієї мети. Є такі, що хочуть залишити свій слід в історії, а для цього прагнуть зробити щось важливе і грандіозне, наприклад, наукове відкриття. А комусь досить просто жити і отримувати всі задоволення від життя, не особливо цікавлячись його змістом.

Я так думаю: скільки людей, стільки й бачень сенсу життя. І як прожити життя вирішує тільки сама людина особисто для себе. Ми поки що не такі дорослі, прислухаємося до порад старших: викладачів, товаришів, родичів, яких вважаємо авторитетними і які прожили вже велику кількість років, а також батьків. Але все одно, у кожного з нас є своя заповітна мрія, може, вона буде сенсом і мого життя?

Коли я вдома один або просто перед сном часто думаю про те, що ж я значу, ким буду. Розглядаю кілька варіантів свого майбутнього. Можливо, вони дійсно стануть сенсом усього мого подальшого життя. Швидше за все, після закінчення навчання в якому-небудь з вищих навчальних закладів і після отримання диплому я знайду собі роботу до душі. У мене вже буде своя, окрема від батьків квартира, можливо, що і родина.

Звичайно, читаючи статистику в Інтернеті, ми дізнаємося, що в сучасному світі дуже швидко зростає народонаселення. Це може бути страшною проблемою в майбутньому, причому не однією. До них належать і війни, і епідемії, що постійно виникають у різних куточках Землі, і недостатня кількість ресурсів природи. Всі ці фактори можуть привести до глобального краху всього людства. Але це все я врахував би, якби був патологічним скептиком, а я по натурі своїй великий оптиміст. Думаю, що в недалекому майбутньому ці проблеми можна буде вирішити за допомогою законів. Катастрофи, що стосуються продовження людського роду, просто не повинні відбутися.