Твір на тему: «Кохання. Яким воно буває?» за п’єсою Івана Котляревського «Наталка Полтавка»


Рейтинг твору 4.33 на основі 36 голосів

Серед жіночих імен чи не найбільше Марічок, Оксанок і Наталок, тому вони традиційно вважаються найпоширенішими в Україні. Та й дівчата з цими іменами у всі часи були особливими. Щодо Наталки, то поширенню цього імені сприяла п’єса «Наталка Полтавка» відомого українського письменника і драматурга І. П. Котляревського.

Я впевнений, що кожен, хто читав або бачив у театрі цю п’єсу, не залишився байдужим до образу головної героїні, адже в Наталці автор втілив найкращі риси українських дівчат. Вона працьовита, красива, вірна, рішуча й чесна дівчина, а короткий вислів щодо неї «Золото — не дівка!» став серед наших співвітчизників крилатим. Чим же полонив образ Наталки, чим же полонила вся п’єса І. Котляревського читачів і глядачів багатьох поколінь? У чому полягає популярність цього твору сьогодні?

На мій погляд п’єса «Наталка Полтавка» полонить нас великодушністю, щирістю і добротою її позитивних героїв. Полонить і тим, що у творі перемагають щирі почуття і правда, а несправедливість відступає. Адже кожна порядна людина хоче, щоб завжди було саме так. І, звичайно, приваблює нас відображена у творі надзвичайна сила кохання. Споконвіку світ тримався на любові, у всі часи найціннішими і найважливішими були такі почуття, як повага, душевність, доброта і кохання. Символами кохання, вірності і боротьби за своє щастя у п’єсі І. П. Котляревського стали образи Наталки і Петра, з великою щирістю створені автором.

Коли я вперше читав п’єсу «Наталка Полтавка», найбільш усього вона сподобалася мені своїм веселим настроєм, великою кількістю танців і пісень. І. П. Котляревському вдалося дуже яскраво відтворити національний український колорит і вивести незвичайно привабливі характери персонажів, які справили на мене неповторне враження.

Отже, я вважаю, що саме завдяки національному, мовному колориту і пісенності, завдяки величному і неповторному образу Наталки, п’єса І. П. Котляревського й досі не залишає нас байдужими. Причина безсмертя Наталки криється в тому, що образ цієї дівчини втілив у собі моральну красу, народний ідеал і безмежну силу кохання української жінки.