Твір на тему: «Наша доля у наших руках»


Рейтинг твору 4 на основі 11 голосів

«Все в твоїх руках!». Як часто ми чуємо цю фразу! Що за нею криється? Як ми її розуміємо? На ці питання я й спробував відповісти. Коли я розмірковував на цю тему, мені згадалася одна східна притча.

Колись давно, в одному місті, жив великий мудрець. Слава про його мудрість рознеслася далеко навколо міста, люди здалеку приходили до нього за порадою. Але була тут людина, що заздрила його славі. Прийшла вона якось на луг, піймала метелика, посадила його між зімкнутих долонь і подумала: «Піду зараз до мудреця і спитаю у нього: Скажи мені, о, мудріший з наймудріших, який метелик у мене між долонь: мертвий чи живий? Якщо мудрець скаже, що мертвий, я розімкну долоні і метелик полетить до неба, якщо він скаже, що живий, я зімкну долоні і розчавлю метелика. Тоді всі й зрозуміють, хто з нас розумніший: він чи я!».

Саме так і вийшло: заздрісник пішов до мудреця у місто і запитав: «Скажи мені, о, мудріший з наймудріших, який метелик у мене між долонь — мертвий чи живий?». На це запитання мудрець, який справді був дуже розумною людиною, відповів: «Все в твоїх руках».

Коли я згадав цю притчу, до мене прийшли асоціації: руки — це наші вчинки, наші справи, метелик — це наша доля, наше життя, наше майбутнє. Як часто ми граємо долею, часом не замислюючись про наслідки... Все в твоїх руках: існування і смерть, здоров’я і хвороба, життя без наркотиків і життя «на голці», цікава робота і «нудьга смертна»...

Усе подальше життя залежить тільки від тебе, тому що тільки ти господар своєї долі. Усі рішення ти в праві приймати сам. У житті ми ще багато будемо зустрічатися з різними людьми, які можуть порадити нам погане або хороше, вигідне чи не дуже, але право вибору завжди залишається за нами. Від цього вибору може залежати все подальше життя. Звичайно, ніхто не застрахований від помилок. Головне: усвідомлювати зроблене, наслідки, можливість змінити ситуацію на краще. Потрібно мати силу волі, щоб відмовитися від чогось шкідливого і звичного, це може бути складно, та ми повинні завжди пам’ятати: все в наших руках. Майбутнє можна змінити.

У наш час дуже багато людей скаржаться на погану роботу, здоров’я, житло тощо. Хто винен у тому, що коли всі вчилися, ти думав тільки про кохання, не знаходячи час ні на що інше? Або, коли всі займалися спортом, вели здоровий спосіб життя, ти проводив час з приятелями? Думай про себе сам! Все в твоїх руках!

Поглянь навколо: цей світ для тебе! Знайди свою мрію, прагни до неї, не будь частиною сірої маси! Людина, що прагне до чогось, зробить все можливе, щоб досягти мети. Тільки ти можеш змінити своє життя або в хороший, або в поганий бік. Наше життя повністю залежить від нас, і нам вирішувати, як жити далі: в щасті й здоров’ї або в убогості і прикрості. Розбав життя яскравими фарбами, поки не пізно! Адже ми самі диктуємо реальність. Що ми будемо робити і чи будемо взагалі — все залежить від нас!