Твір на тему: «А щастя поряд»


Рейтинг твору 3.85 на основі 41 голосів

Іноді людина починає замислюватися над тим, для чого вона живе. У цей час у голові поруч із першим питанням непомітно виростає низка інших, не менш складних запитань. Так, нещодавно в голову забилося дивне запитання. Я став думати над тим, що таке щастя.

Довгий час мені здавалося, що щастя — це багатство. Багата людина може дозволити собі все: і відпочинок в екзотичних країнах, і дороге житло, і розкішні автомобілі. Мене вабило це казкове життя і хотілося, щоб казка стала для мене реальністю. Поступово туман почав зникати, і сталося справжнє переосмислення цінностей.

Після смерті кількох далеких родичів стало ясно, що не все в цьому житті вирішують гроші. Вони були готові віддати все, що у них було, але смерть виявилась нещадною дамою. Якщо вона пригляділа жертву, вона її неодмінно забере, і відкупитися не вийде навіть за великі гроші.

Пережите змусило подивитися на життя по-іншому. Виявилося, що багатство — це не стовідсоткова гарантія щасливого життя. Люди, які знаходяться на вершині кар’єрних сходів і володіють величезними статками, часто бувають самотніми і нещасними. Справжніх друзів у них не буває, а дружба купується за гроші. Вони це чудово розуміють, але нічого не можуть змінити.

Коли розумієш, що багатство робить людей самотніми, починаєш шукати справжнє щастя. Тепер щастя в моєму уявленні набуває цілком чіткі і відчутні форми, адже щастя поряд. Справжнє щастя — це взаєморозуміння, любов і дружба. Якщо у вашому житті є близькі люди, які готові підтримати у важку хвилину, ви можете вважати себе дійсно щасливою людиною. Якщо ви не хворієте і можете спокійно скрізь ходити, ви теж щаслива людина. Щоб зрозуміти це, достатньо поспілкуватися з людьми, які роками прикуті до ліжка. Вони не можуть бігати, стрибати. Вони спостерігають за життям зі сторони.

Справжнє щастя — це любов і турбота близьких людей, щасливі очі батьків і міцне здоров’я. Вищі цінності можуть зробити людину щасливою, а гроші приносять тільки короткочасну радість. Звичайно, окремі люди можуть не погодитися з такою точкою зору, але для мене щастя уявляється саме таким.