Твір на тему: «Національний характер українців»


Рейтинг твору 3.94 на основі 67 голосів

У своєму розвитку український народ пройшов величезний шлях. Минуло не одне століття, доки наші співвітчизники піднялися на такий високий щабель. За цей достатньо тривалий термін поступово формувався й своєрідний національний характер українського народу.

Будь-який народ відрізняється від іншого багатьма рисами, і найважливіше місце серед цих рис займають характерні риси громадян, своєрідність їхньої моральної культури та світосприйняття.

З давніх-давен наші співвітчизники славляться своєю винятковою господарністю і гостинністю. Достатньо згадати, як в наших родинах приймають почесних і дорогих гостей — завжди «хлібом-сіллю». І це зовсім не випадково, адже для українців хліб є символом добробуту і, подаючи його своїм гостям разом з сіллю, господарі виявляють до них повагу і щирість. У будь-якій українській сім’ї господиня ставить на святковий стіл найкращі національні страви, які вона робить з теплим почуттям і великою любов’ю.

Говорячи про українців, неможливо не згадати про працьовитість нашого народу. Адже у нас прийнято покладатися лише на свої сили і все робити своїми руками.

Неможливо не відзначити й таку важливу рису національного характеру українського народу, як всепоглинаючий оптимізм. У світі майже нереально знайти ще одну націю, яка може долати з такою легкістю будь-які перепони, навіть найскладніші з них. Саме ця властивість допомагає українцям знищувати на своєму шляху усі негаразди і є рушійною силою в розвитку українського суспільства.

На жаль, поряд з цими чудовими рисами українського характеру іноді можна побачити такі риси, як надмірна мрійливість, поверховість, необов’язковість, заздрісність та деякі інші негативні якості. Та треба розуміти, що будь-які мрії, які не підтримуються діяльністю, так і залишаються тільки пустими невиконаними мріями. І як це не сумно, але необов’язковість і заздрісність притаманні досить великій частині наших співвітчизників. Ганебні почуття невдоволеності і заздрості успіху інших досить влучно характеризують деяких українців. Їм важко спостерігати за чужими перемогами, бо самі вони наділені надто великою амбіційністю.

Та попри все український народ є нацією з величезними досягненнями і можливостями, з унікальними і неповторними моральними якостями і традиціями, є нацією з високо розвинутою моральною та духовною культурою.