Твір на тему: «Майдан: як все почалося»


Рейтинг твору 4.5 на основі 2 голосів


Чотири роки наша країна прожила з екс-президентом Віктором Януковичем. Свою посаду він отримав завдяки мінімальній перевазі та численним фальсифікаціям під час виборів у 2010 році. Будучи обраним, він одразу ж змінив Конституцію України і наділив себе величезними повноваженнями. Потім він набрав у західних партнерів кредитів на 35 мільярдів доларів, а свого суперника на виборах посадив до в’язниці за вигаданим звинуваченням. За чотири роки правління цього президента Україна дуже зубожіла. В країні стало неможливо займатися творчою діяльність, прозоро вести бізнес и висловлювати думки, що розбігалися з думками керівної партії. Прийшли в повну непридатність освіта, медицина та інші галузі науки та промисловості. За час, який Янукович знаходився у влади, він став третім за ціною утримання президентом, поступився він у витратах тільки Обамі та Путіну.

За півроку до подій на Майдані він став розповідати, що проблеми країни будуть вирішені, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС. Про це говорилося ледь не щодня, при чому усі вигоди вступу до Європейського Союзу докладно пояснювалися. Але за день до підписання угоди президент заявив, що не буде цього робити і навіть не пояснив причин цього рішення. Саме тоді на центральну київську полощу вийшло декілька сотень людей, які були не згодні з цим рішенням і прагнули привести країну на шлях євроінтеграції. Не треба казати, що всі були прибічниками підписання угоди, але це була єдина надія щось змінити на краще в Україні.

Люди мітингували кілька днів, а коли протести вже почали вщухати, на них напав український міліцейський спецназ. Людей переслідували, жорстоко били, хапали і відвозили в невідомому напрямку. Ці події викликали настільки велике обурення, що наступного дня люди знову вийшли на площу, при чому було їх у десятки разів більше. Та тоді ще ніхто не вимагав відставки Віктора Януковича: люди просто хотіли, щоб були покарані винні у побитті мирних громадян. Найбільш активні заявили, що будуть стояти на Майдані доти, доки не відбудеться правосуддя. Ці події відбувалися з 21 по 30 листопада. А 31 листопада без пояснення причин спробувала штурмом розігнати київська міліція. Після цього почалося справжнє свавілля: активістів Майдану - і тих, хто їх підтримував, і тих, хто їм допомагав, стали відловлювати, бити, викрадати і навіть вбивати. Але Майдан вистояв, вистояв не один місяць і все ж таки досягнув головної своєї цілі — зміни корумпованої влади і повернення країни на шлях до європейської інтеграції.

Немає сумніву, що через декілька років у Росії почнеться теж саме. І тоді Путін залишиться зі своїм поліцейськими, ФСБ і членами «Єдиної Росії», тоді він буде топити Росію в крові так само як, як це робив Янукович. Тому що інакше вони не вміють і не бажають.