Твір на тему: «Образ героя сучасності»


Рейтинг твору 4.13 на основі 8 голосів

Я вважаю, що людство, як і окрема нація, повинна мати ідеал, який відповідатиме вимогам часу і буде прикладом для інших. Звернувшись до літератури, можна побачити, як змінювалися ідеали з плином часу. Але головне, що люди завжди прагнули мати героя сучасності і створювали його, втілюючи в цьому образі найкращі, на їхню думку, риси. Це відбувалося не тільки в літературі чи в живописі, а й у реальному житті. Так виникали ідеальні образи, та досить часто вони були прийнятні для митців, але не завжди збігалися з уявленням простих людей. Не менше люди мріяли про ідеальне суспільство, та за багато століть таке суспільство так і не вдалося створити, проте, можливо, це ще попереду.

Уявлення про ідеал, про взірець досконалості, є майже у кожної людини. На мою думку, мої прагнення і мої ідеали цілком реалістичні. Я не чекаю, що в нашій країні буде збудовано ідеальний суспільний лад, бо добре розумію, що суспільство насамперед складається з окремих людей, а ідеальних особистостей просто не існує. Те ж я можу сказати і про образ героя сучасності. Я розумію, що не треба шукати його в літературних творах, а треба побачити його у своєму оточенні, серед своїх сучасників, що в ці важкі для країни часи досить просто.

Для мене образ героя сучасності — це образ, в якому втілюються моральні якості моїх предків і моїх батьків, моїх друзів і знайомих мені людей. І це не однобокі якості, вони взаємопов’язані з різними сферами сучасного життя. Коли я була ще зовсім маленькою, то шукала ідеальний образ за зовнішніми ознаками. Але тепер я добре розумію, що зовнішність — далеко не головне в людині. І хоча людина повинна бути охайною і чистою, повинна стежити за собою, головне, що вона повинна робити — це виховувати в собі високі моральні якості, культуру поведінки, почуття відповідальності за свої вчинки і, що не менш важливо, почуття обов’язку перед своїми близькими, перед оточуючими і суспільством.

Для мене герой сучасності повинен насамперед бути доброю людиною, адже саме ця риса робить людину людиною, адже саме доброта включає в себе й уміння співчувати іншій людині, і любов до природи, і увагу до людей старшого покоління, і чуйне ставлення до інших, і турботу про «братів наших менших», і багато інших, не менш важливих якостей, які б мені хотілося виховати в собі.

Я сподіваюся, що в своєму баченні ідеального образу сучасного героя я не поодинока. Я впевнена, що саме таких людей сьогодні не складно знайти не тільки серед видатних громадських діячів, але й серед звичайних людей, з якими ми спілкуємося, які кожен день живуть і працюють навколо нас, які кожен день роблять свій невеликий, непомітний, але дуже важливий внесок у справу покращення рівня нашого життя, в справу будівництва цивілізованого європейського суспільства.