Твір на тему: «Моє сприйняття творчості Андрія Головка»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

Творчість видатного українського письменника Андрія Головка справила на мене незабутнє враження, особливо після знайомства з його життєвим шляхом та його неперевершеними творами. Цього письменника можна вважати дуже цікавою людиною, яка має свою точку зору, наділена своєрідним світоглядом та зображує усі події через призму свого власного сприйняття. Що ж вплинуло на формування світогляду Андрія Головка, в чому він бачив своє призначення як митця?

На формування характеру письменника мали великий вплив батьки, які хотіли виховати сина справжньою людиною, з почуттям патріотизму та гідності. Зміст творчості Андрія Головка, її необхідність та важливість допомагає розкрити і зрозуміти роман «Бур’ян». Письменник зумів на невеликій площині цього твору правдиво та яскраво відобразити становище українського села у революційний період. Давид Мотузка — головний герой роману, який представляє собою чесну, сміливу людину з цілком сформованим характером, який бореться за сільську бідноту, за покращення життя села. Заради ідеї він протистоїть табору Матюхи та свідомо готовий до загибелі. Давид Мотузка закликає селян до боротьби та праці, намагається підняти рівень їх свідомості. Він мало не загинув, але все ж таки досяг своєї мети — зрадників заарештували і до влади прийшли справжні та чесні керівники. Він досяг цього при допомозі Зінька та Ілька, які представлені як новий тип молоді. З цього випливає, що не всі у тогочасному селі були невчені та забиті, а були й такі, які здатні відбудувати та зробити кращим своє село. Коли ми читаємо цей твір, ми начебто б перебуваємо у пореволюційному селі, бачимо скрутне становище селян, щиро співчуваємо їм, засуджуємо Сахновського та Матюху за їх вчинки.

Своєрідні композиційні та художні засоби, майстерність письменника у зображенні подій допомагають читачам зрозуміти цей твір. Тому можна з впевненістю стверджувати, що Андрій Головко своїм романом «Бур’ян» та іншими творами вніс вагомий доробок у скарбницю української літератури.