Твір на тему: «Що мені дали уроки зарубіжної літератури»


Рейтинг твору 3.79 на основі 317 голосів

Найчастіше літературу визначають як колекцію художніх творів. Але насправді, література — щось більш розвинене і багате. Література є мистецтво, багате і велике. Література дозволяє людям розвиватися. З її допомогою ми дізнаємося багато чого: історію, звичаї та уявлення про життя людей минулих поколінь та інших народів. Без літератури наша мова була б бідною і порожньою.

За допомогою літератури людина розвивається. Люди складають енциклопедії для передачі інформації майбутнім поколінням, тим самим передаючи наукові відомості. Таким же шляхом в наш час прийшов фольклор, він пройшов через багато століть, і це лише позитивно впливало на його вміст. Це ще раз доводить безсмертність, велич і могутність літератури як мистецтва.

Дуже важливо знати не тільки рідну українську літературу, а й твори зарубіжних письменників різних країн. Адже і вітчизняна, і зарубіжна література надає нам найглибший, найбільший життєвий досвід. Вона розвиває в людях не тільки почуття прекрасного, а й розуміння реального життя, усіх його складнощів. Зарубіжна література служить провідником до інших народів і в інші епохи, розкриває перед нами серця та душі найрізноманітніших людей. Література робить нас більш мудрими.

Все це дають нам уроки зарубіжної літератури, все це ми отримуємо, уважно читаючи твори відомих зарубіжних письменників, заглиблюючись у всі дрібниці. Але таке можливо лише тоді, коли людина вчиться і читає з задоволенням, а не тільки тому, що так треба. Це можливо тільки тоді, коли людина відчуває, що той чи інший твір їй подобається, а автору є що сказати своїм читачам, є чим з ними поділитися.

Деякі твори, особливо твори зарубіжної класики, інколи недостатньо прочитати один раз, щоб зрозуміти їх сенс. Тільки на другий, третій раз розумієш, наскільки вони видатні, наскільки вони актуальні для будь-якого часу.

У кожної людини повинні бути улюблені літературні твори, які вона знає у всіх деталях, до яких неодноразово звертається у різноманітних ситуаціях, про які людина може згадувати у складні часи, покращувати свій настрій і знаходити відповіді на складні життєві питання.

Особливо важливі у цьому сенсі класичні твори зарубіжної літератури. Читаючи їх, людина не втратить марно свого часу, а набереться більшого життєвого досвіду. Але класика не може дати відповіді на всі питання сьогодення, тому не менш уважно треба ставитися і до сучасних творів, хоча у не слід кидатися на кожну модну книгу — у виборі творів треба бути послідовними і розсудливими.

Як би там не було, як би не склалося моє подальше життя, я впевнений, що уроки зарубіжної літератури дали мені багато такого, що стане на пригоді у майбутньому. Я довідався багато цікавого про життя інших народів, про їхні традиції і звичаї, крім того, я підвисив свій культурний рівень, і врешті-решт я збагатив свою мову.