Твір на тему: «Герой, який найбільше сподобався мені у творі «Острів скарбів»


Рейтинг твору 3.91 на основі 204 голосів


Головний герой роману «Острів скарбів» Р. Стівенсона — підліток за ім’ям Джим Хокінс. Саме цей герой мені найбільше сподобався, адже завдяки йому у романі розвиваються події, і з героями цього твору відбуваються цікаві пригоди. На мій погляд, цей персонаж має багато позитивних рис і є справжнім зразком гідності та честі.

Джим, син власниці трактиру «Адмірал Бенбоу», опиняється безпосереднім учасником захоплюючої, але смертельно небезпечної історії. У його руки випадково потрапляє карта «острова скарбів», на якому піратський капітан Флінт заховав свої скарби. З перших сторінок роману Джим проявляє себе як відважна і благородна людина. Спочатку він вирішує дістатися скриньки пірата, але коли отримує можливість, хлопець бере тільки те, що належало йому та його матері.

Коли Джим Хокінс потрапляє на шхуну «Еспанйола», та й тоді, коли він опиняється на острові скарбів, він поводить себе гідно. Коли випадково Джим Хокінс дізнається про те, що команда їхньої шхуни майже повністю склалася з піратів, які мали намір розправитися з його друзями, він здогадався передати цю інформацію своїм товаришам: сквайрові Трелоні, доктору Лівсі і капітану Смоллету. Завдяки цьому Джим рятує не тільки себе, а й усіх своїх друзів.

Пригоди Джима Хокінса та його товаришів закінчуються щасливо. Герої роману знаходять більшу частину скарбів і майже не зашкодженими повертаються додому. Пірати ж отримують заслужене покарання: назавжди залишаються на острові. А мій улюблений герой Джим Хокінс з гідністю виходить з усіх важких випробувань і долає усе, що приготувала йому доля.

Я думаю, що Джим Хокінс мав усі позитивні риси і його з впевненістю можна вважати справжнім позитивним героєм роману «Острів скарбів». Він проявляє себе як відважна і благородна людина. У найскладніших ситуаціях Джим не втрачає почуття власної гідності і холоднокровності. Я вважаю, що доброта і співчуття головного героя роману Р. Стівенсона «Острів скарбів» може бути прикладом для моїх ровесників і завжди залишиться взірцем сміливості, гідності і відваги.