Твір на тему: «Лист авторові улюбленої книжки»


Рейтинг твору 3.78 на основі 292 голосів

Глибоко шановна Джоан Роулінг, перш за все я хочу виразити свою глибоку прив’язаність до Ваших літературних шедеврів та мою безмежну симпатію та вдячність Вам як письменниці, матері та жінці.

Серія Ваших книг про Гаррі Поттера без перебільшень змінила моє життя. Завдяки ним я полюбила читати. З’ясувалося, що я й раніше любила, просто довгий час не знаходила нічого, що підходило б особисто мені. Але тепер я маю їх — сім витворів мистецтва слова. І хоча я ділю їх з усім світом, для мене вони «мої».

Дякую Вам за новий досвід. Я ще ніколи раніше в житті не плекала таких ніжних почуттів до персонажів книг — вигаданих людей, які навіть не існують у реальному житті. Просто дякую.

Чесно зізнатися, за їхні долі я часом хвилювалася більше, аніж за свою власну чи своїх близьких. Ваші книжки я читала і перечитувала вночі, під ковдрою з ліхтарем, аж до світанку. Через них страждало й моє навчання, однак вони однозначно того варті. Ті години щастя, що вони принесли мені, були просто чудові. Але зараз, коли Ви більше не пишете нових книг про Гаррі Поттера, мене лякає думка, що я більше ніколи не переживу знову таких сильних почуттів та емоцій, як разом із Гаррі, Роном та Герміоною.

Я захоплююся Вами як письменницею. Здається, Ваша фантазія не має меж. Повороти сюжету у Ваших книгах вражають, продумані персонажі змушують їх любити й ненавидіти одночасно, деталізовані описи місць дій, особливо усі фантастичні замки та кімнати, викликають відчуття присутності у самому центрі історії.

Я знаю, що Гаррі Поттер як ідея зародився й втілився у часи, коли Ви переживали складний період свого життя — розлучення, матеріальну скруту, стрес, депресію. Тут моя повага до Вас перетворюється та персоналізується як повага до жінки та матері. Ви — приклад сильної та незалежної, Ваша особистість стоїть для мене на одному щаблі із такими великими жінками як Маргарет Тетчер та Клара Цеткін. Я відверто Вами захоплююся.

Усі мої слова не є пустими. Їх розділяють та примножують читачі з усього світу, які, так само як і я, читають Ваші книжки із захватом, пристрастю та жагою. Мої слова підтримують також і визнані літературні критики. Список Ваших відзнак та нагород у сфері мистецтва слова розширюється з роками й після закінчення серії книг про Гаррі Поттера. А це свідчить про Вас як про автора найвищого ступеня майстерності.

Чесно зізнатися, я продовжую слідкувати за Вашим творчим шляхом. Вашу книгу «Несподівана вакансія» я планую найближчим часом прочитати.

Я знаю напевне, що Ви отримуєте мільйони листів від Ваших відданих фанатів з усього світу, і, мабуть, мій лист загубиться десь серед них. Однак я все одно рада, що написала Вам, виразила свої почуття та думки.

З глибокою повагою та захопленням, щиро Ваш відданий читач.