Твір на тему: «Прогулянка в лісі»


Рейтинг твору 3.95 на основі 55 голосів

Літо — моя улюблена пора року. Це сезон найсмачніших фруктів та овочів, теплого сонечка, зеленої соковитої травички, світло-блакитного неба, білосніжних хмаринок і свіжого повітря. Літо вабить людей відпочинком біля річки чи озера, на морі, у лісі чи на галявині. Я впевнена, кожному приємно теплими днями весело, цікаво, пізнавально проводити час.

Особисто я обожнюю гуляти лісом влітку. Велич дерев захоплює. Спритність та кмітливість мешканців лісу не дає мені нудьгувати. Густота дерев допомагає мені врятуватися від спеки в занадто теплі дні. Запах ялинок та хвой заворожує.

Не можу не сказати про мою любов до грибів. Я обожнюю страви з лисичками, приготовані моєю матусею. Ще з дитинства дідусь навчив мене розпізнавати усі гриби, а саме ядовиті вони чи їстівні. Так, іноді їх важко знайти, адже вони можуть заховатися під мохом, але той дивовижний смак коштує тяжких пошуків.

Одного разу я забажав відвідати ліс, помилуватися природою. Дідусь запропонував мені поєднати прогулянку зі збиранням грибочків. Я з радістю погодився, адже ніколи не завадить такий досвід. Ліс знаходився недалеко від нашого міста, тому ми швиденько зібралися й вже через півгодини були на місці. Звичайно, краса природи вражала, як завжди. Дідусь розповідав мені багато цікавих фактів про ліс та його мешканців, а я тим часом шукав гриби. Раптом ми побачили маленьку, але дуже гарну білочку. Вона була світло-коричневого кольору. За білочкою було цікаво спостерігати. Було таке відчуття, неначе вона нас зовсім не боїться. Білочка бігала навкруги нас. Мабуть, маленькій бешкетниці було цікавіше за нами спостерігати, аніж нам за нею. Дуже смішно було дивитися, як вона крихітними лапками взяла горішок і гралася з ним. Білка забігала на дерево до себе в хатинку, згодом знову виходила до нас. Ми з дідусем довго спостерігали за її діями, кожен раз було цікаво, що ця мешканка лісу буде робити далі. Урешті-решт білочка побігла далі лісом, шукаючи нових пригод.

Уперше у своєму житті я зміг так близько побачити одного з мешканців лісу, так довго поспостерігати за ним. Було дуже цікаво, іноді навіть смішно. Хотілося б частіше бачити інших тваринок неподалік від себе й дізнаватися щось нове про їхнє життя в лісі. Похід за грибами був чудовим. Я дізнався для себе багато нового з життя лісу та його мешканців. Ми з дідусем порадували нашу родину великою корзиною різноманітних грибів.