Твір на тему: «Біля синього моря»


Рейтинг твору 3.68 на основі 25 голосів

Теплий пісок, синє море і ніжне сонце… Говорю ці слова, а тіло вже поступово вкривається мурашками, адже ось він, ось мій ідеальний відпочинок! На щастя, у мене була така можливість насолодитися прекрасними морськими хвилями, тихим шумом вітру і мальовничим заходом червоного сонця. Тому, маючи таку нагоду, я охоче поділюсь з вами своїми приємними враженнями і неземними емоціями з цього приводу.

Перший день на морі для мене був справжнім раєм, адже такої краси у своєму житті до того моменту я ще не зустрічала. Уявіть собі місце, де ви почуваєте себе вільно, незалежно і розкуто. Уявили? Ось у моїй уяві саме таке місце асоціюється тільки з морським пляжем. Море не може не зачаровувати. Не дарма ж говорять, що на звичайну воду можна дивитися вічно, а пінисті, грайливі хвилі тільки це неодноразово підтверджують. Які види, неперевершені панорами безкоштовно дарує нам синє, безмежне, чарівне море. Ви помічали, яке воно, оте морське повітря? Ти неначе відчуваєш своїми легенями увесь світ, пропускаєш через себе усі аромати, що доносяться з різних куточків цілої планети, насолоджуєшся тендітними подихами вітру, які приносять разом із собою затишок і солодке відчуття задоволення. Не можна говорити про море і не згадати про дивних пташок, чорно-білих чайок, які зібрано літають над цією синьою безмежністю, дивуючись красі свого рідного краю разом з кожною живою душею. Іноді їх крики видаються якимись відчайдушними благаннями, але ти на хвилинку зупиняєшся, задумуєшся і не уявляєш, про що ще можна благати і до чого ще прагнути, коли навколо така благодать, таке блаженство і умиротворення, потім заспокоюєшся і розумієш, що то все природа, то її щирий задум, то її бажання акцентувати нашу увагу на красі цього світу, бажання устаткувати наші думки… А гаряче сонце, що обігріває землю і воду, що влаштовує відкриті шоу прямо на поверхні водяного дзеркала: то сонячними зайчиками і відблисками порадує глядача, то продемонструє свій вишуканий різнокольоровий захід за горизонт. Це і справді дивовижно! Море, синє море… Кожен камінчик, кожна ракушка, що лежить у ньому — це наш скарб і наше надбання, адже вони — це повноцінні витвори мистецтва, над якими чиста водиця, як справжній художник, трудилася довгі літа, шліфувала їх і створювала неповторний, ювелірний шедевр. Море дарує дивину: воно може бути злим і неконтрольованим, чорним і бурхливим, агресивним і жорстоким, але тільки у часи страшного незадоволення показує воно людям оцю свою жахливу сторону, а так воно тільки і вміє дарувати спокій, тишу і насолоду усім своїм вірним шанувальникам.

Тож насолоджуйтесь цією довершеною картинкою, доки у нас ще є така можливість, адже, мабуть, ніколи більше такої відвертої і справжньої краси ви у своєму житті не побачите.