Твір на тему: «Соціальні мережі»


Рейтинг твору 3.74 на основі 200 голосів

Мільйони, мільярди людей з різних куточків світу на сучасному етапі активно користуються Інтернетом у своєму повсякденному житті. За допомогою Інтернету ми купуємо собі одяг, предмети для дому та й самі будинки. За допомогою Інтернету ми залишаємось у курсі всіх подій, читаємо улюблені книги, дивимося фільми і телесеріали. За допомогою Інтернету ми вирішуємо домашнє завдання, готуємося до дисертації або захисту дипломної роботи. За допомогою Інтернету ми… Спілкуємося! Так! Саме спілкуємося. Зараз шалено популярними стали соціальні мережі. Усі чули про Facebook, Вконтакте, Twitter, Instagram і про багато-багато інших, не менш популярних соціальних додатків. Як бачимо, ми справді дуже прив’язані до Інтернет-спілкування та Інтернет-зв’язку, тож далі пропоную поговорити саме про ці мережі, які задовольняють наше постійне бажання підтримувати контакт з людьми.

Не знаю як ви, але я все ж фанат живого спілкування. Я люблю бачити очі співрозмовника, його жести, міміку, реакцію на мої окремі слова чи фрази. Погодьтеся, таке спілкування приносить задоволення, воно дає якусь іскру, утворюється якийсь приємний зв’язок зі співрозмовником. Але, на жаль, з певних причин не завжди вдається насолодитися живою розмовою, але тоді на допомогу нам приходять телефон, електронна пошта і соціальні мережі! Ось говоримо ми про соц. мережі, а звідки вони взялися і не знаємо. Тому пропоную приділити трішечки уваги цьому питанню. «Соціальні мережі — це конкретний тип стосунків людей один з одним», — ось таке визначення запропонував ще у 1954 році соціолог Джеймсон Барнс. Не думаю, що говорилося саме про соц. мережі, які використовуємо зараз ми, але безпосередній зв’язок визначення з ними все ж існує. А зараз ще трошечки історії. Чи знали ви, що перша соціальна мережа була запущена аж у 1995 році. І, як завжди, першими були американці, люблять ці хлопці нововведення. Їхнім винаходом був портал Classmates.com (щось мені підказує, що аналогом цього порталу став сучасний російський сайт Odnoklassniki.ru, але зараз не про це). Все ж офіційним початком життя соціальних мереж прийнято вважати 2003-2004 роки, адже саме тоді був запущений найпотужніший світовий ресурс, найпопулярніша соціальна мережа Facebook. І знову ідею сплагіатили, і вже через 2 роки у Росії з’явилась мережа Вконтакте, до речі, з повністю аналогічним дизайном і гамою кольорів. Я користуюсь обома ресурсами, що були названі вище, і вони мене часто виручають. Тому поговоримо про їх шкоду і користь.

Ми усі знаємо, що довге просиджування штанів перед монітором до добра не доводить, але ж і не можна стверджувати, що у цьому занятті прихована тільки небезпека. Головними плюсами появи у наших будинках комп’ютерів, Інтернету і, зокрема, соціальних мереж є спілкування без меж та обмежень, почуття свободи та незалежності, можливість підтримувати зв’язок з близькими людьми, швидкість отримання і передачі інформації, безкоштовне прослуховування музики та перегляд відеофільмів. Основними ж недоліками є відкритий доступ до особистої інформації; часто, проста, невиправдана трата часу; шкода здоров’ю і залежність. Зараз вже ніхто не дивується, коли зустрічає людину, яка не оновивши вчасно свою сторінку, не переглянувши статуси своїх Інтернет-друзів, починає нервувати або ж опиняється у стані стресу. Ілюзія спілкування іноді надто захоплює і, як результат, впливає на нашу психіку.

Отже, соціальні мережі — це добре, вони допомагають розширити свої можливості та стерти кордони, підвищують самооцінку та стирають комплекси, але, пам’ятаймо, всього завжди має бути в міру. Як бачите, нездорове захоплення соціальними мережами може негативно вплинути на ваш психологічний і психічний стан. Тому зберіть волю в кулак, вийдіть з Інтернет-світу і нарешті насолодіться реальним спілкуванням, справжніми поглядами, ніжними дотиками і приємною компанією.