Твір на тему: «Моя улюблена домашня тваринка»


Рейтинг твору 3.74 на основі 65 голосів


Кожному до вподоби різна домашня тваринка. Думаю, у будь-якої людини вдома є свій улюбленець. Одному подобаються коти, іншому — попугайчики чи хом’ячки. Я обожнюю собачок. Вважаю, що ці тваринки є найкращими друзями людей.

Я дуже люблю собак. Без різниці якої породи буде мій друг, великий чи малий, головне — його очі. Як на мене, собаки хоч і не вміють говорити, але вони розуміють усі наші слова, переживання й почуття, відчувають наш настрій. Можливо, навіть людина не зможе так підтримати в тяжку хвилину, як це зробить собачка. Іноді мені здається, що мій друг намагається мені щось сказати, але не може. Тоді він просто торкається своїм мокрим носиком моєї руки й неначе заспокоює.

Зараз я маю собаку маленької породи. Його звати Тедді. Цікаво те, що коли в мене поганий настрій, він це відчуває й не просить гратися з ним. Та коли у мене чудове самопочуття, Тедді з усіх сил бігає зі мною, бавиться, грає з м’ячиком.

Я обожнюю його вигулювати. Тедді сам бере свій поводок і дає мені знати, що час іти на прогулянку. Неймовірно цікаво спостерігати за ним. Тедді смішно реагує на якісь дивні звуки, нюхає кожну травинку й прагне все побачити. Він обожнює дітей: ніколи не вкусить маленьку дівчинку чи хлопчика, а лише оближе язичком. Звичайно, така порода собак не зовсім піддається дресируванню, але Тедді й так майже завжди розуміє, що я хочу від нього.

Зараз я всього в п’ятому класі, не зовсім знаю, як правильно годувати, дресирувати, доглядати за собаками. Я мрію у дорослому віці купити собі німецьку вівчарку. Це неймовірно розумний пес. Сподіваюся, до того часу я вже знатиму усі тонкощі догляду за німецькими вівчарками.

Отже, собака — моя улюблена домашня тварина. Пес завжди захищає людину, неначе відчуває на собі якусь відповідальність. Собака вражає мене своєю вірністю. Я впевнений, що Тедді ніколи не покине мене, він любить мою родину, а ми його.