Твір на тему: «Книжки не потрібні сучасній молоді, бо всю необхідну інформацію вона може отримати з Інтернету»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів

З екранів телевізорів, з уст відомих людей чи просто звичайних школярів та студентів чую вже досить поширену фразу: «Книжки не потрібні сучасній молоді, бо всю необхідну інформацію вона може отримати з Інтернету». Та чи це справді так? На мою думку, Інтернет — то справді незамінна річ у житті кожного з нас, звідти ми черпаємо потрібну інформацію, завдяки цьому світовому павутинню ми підтримуємо зв’язок з друзями чи знайомими, розважаємось та розвиваємось, але чи він справді здатен замінити книги? Не впевнена… Тому спробуймо разом підтвердити чи спростувати це загальновідоме твердження.

Особисто я і справді дуже часто користуюсь мережею Інтернет: там я знаходжу корисні повідомлення і цікаві факти, які потім використовую на уроках у школі, читаю про актуальні події, удосконалюю свої знання з певних предметів; безперечно, Інтернет допомагає мені в підготовці домашнього завдання та сприяє розширенню мого світогляду. Та я ніколи не забувала й про книги. Ще з дитинства мама привчала мене любити книжку, і я вдячна їй за таке моє виховання. Книги завжди займали важливе місце в моєму житті: зібрання казок навчали мене добру, порозуміння, взаємоповаги та чуйності; таткові енциклопедії змусили мене полюбити й з головою зануритися в науку; а неперевершені детективи допомогли мені навчитися розрізняти правду і брехню, показали, кому можна довіряти, а кому — ні. Тому, якщо б мене змусили обирати між книгою й Інтернетом, скажу вам, обрати я б не змогла. Але зараз ми намагаємося з’ясувати: чи всю інформацію можна знайти у всесвітній мережі, чи все ж книги можуть скласти «павутинню» конкуренцію? Будемо відверті, Інтернет — це найбільша бібліотека цілої планети, там зібрані всі відомі світові книги й окремі видання, там можна знайти електронні версії як і популярних, так і маловідомих, як старих, так і нових газет та журналів, тому жодна реальна бібліотека чи архів не може конкурувати з багатствами Інтернету. А якщо в Інтернеті є всі книги, то очевидно, що є і вся можлива інформація. І звичайно, хочеться вказати ще одну перевагу Інтернету — оперативність і зручність пошуку. Порівняйте самі: щоб знайти потрібний шматочок тексту в книзі, треба самостійно перечитати та передивитись сторінок 200, а Інтернет, своєю чергою, робить цю роботу за вас, і ви вже через декілька секунд читаєте те, що в паперовому носії шукали б мінімум кілька годин.

Отже, робимо висновок, що кожен з нас зараз може отримати усю необхідну інформацію з Інтернету, а книги, за великим рахунком, більше суспільству непотрібні. Але не поспішайте викидати паперових друзів зі своїх шухляд, бо, якщо позбудетесь їх — то позбудетесь духовного скарбу, позбудетесь того, що вам завжди ставало в нагоді. Адже книги вас ніколи не зрадять, вони не вимкнуться з мережі, коли не буде світла, не зламаються і не благатимуть їх зарядити, коли не матимуть сил більше працювати, книги не зіпсують вам зір і не відволічуть вас від важливих думок. Тому думайте самі, чи справді треба так категорично ставити крапку в стосунках з книгою, думайте…