Твір на тему: «Восьме березня»


Рейтинг твору 3.8 на основі 30 голосів

Весна - пора щастя, любові і тепла. Не дивно, що саме в цей період року ми і відзначаємо Міжнародний жіночий день, адже жінка - то справжня берегиня сімейного затишку, яка, як і весна, дарує своїм рідним безкрайню любов і нове життя.

Восьме березня, або Міжнародний жіночий день, в Україні відзначають зовсім по-особливому, бо це єдиний день у році, коли кожна молода дівчина чи вже доросла жінка має право на повноцінний відпочинок від усіляких справ, а кожен чоловік, навпаки, змушений виконувати усю оцю важку жіночу роботу. У цей визначний день хлопці, чоловіки від щирого серця вітають своїх дорогих жінок: хтось дарує подарунок своїй коханій половинці, малеча вітає своїх матусь та вже стареньких бабусь, а чоловіки, у свою чергу, не забувають нагадати про віддану любов своїм найкращим, найріднішим людям - своїм дружинам.

Моя сім’я особливо цінує свято 8 Березня. Традиційно у цей день тато прокидається дуже-дуже рано і готує для всіх своїх дівчаток величезну кількість різноманітних смаколиків. Такий святковий стіл - це лише початок грандіозного святкування, адже після цього ми починаємо обмінюватися приємними, бажаними подарунками, які іноді бувають зовсім неочікуваними. Одного разу наш тато влаштував справжній сюрприз: він подарував матусі величезний букет білих троянд разом з маленьким пухнастим кошенятком, саме тоді нашому щастю не видно було кінця-краю. Та і на обміні подарунками свято не закінчується, адже опісля ми обов’язково всією сім’єю йдемо кудись відпочивати, і зазвичай право вибору надаємо нашій мамі. Вечір ми також намагаємося проводити разом, бо саме у такі моменти починаємо розуміти наскільки наша родина міцна і дружня, а саме ці моменти, повірте, безцінні.

Я не можу не згадати і про шкільне святкування цього вагомо для жінок дня. Кожного року ми усім класом поздоровляємо улюблених вчительок, дякуємо їм за важку працю, терпіння і справжню любов. У переддень 8 Березня усі дівчатка з особливою увагою обирають для себе вбрання та зачіску, адже у такий важливий день усім хочеться виглядати відповідно. Нам завжди приємно отримувати подарунки від дорогих однокласників, я впевнена, що кожна дівчина нашого класу з гідністю оцінює їх старання. Звичайно не обходиться без святкового концерту, де кожен юний талант може розкрити себе та зарядити публіку позитивом і приємними емоціями.

У висновку хочеться тільки сказати, що 8 Березня - чудове, веселе, витончене свято, яке дарує тільки усмішки і неперевершені враження. Саме тому я щороку з нетерпінням чекаю приходу весни і мого улюбленого свята, свята 8 Березня!