Твір на тему: «Мій улюблений журналіст»


Рейтинг твору 4.33 на основі 9 голосів

Журналіст — конче необхідна професія в сучасному суспільстві хаосу. Це людина, що готова повідомляти суспільству про найактуальніші події, що трапилися у світі. Це глибоко відповідальна особистість, адже на її плечах лежать долі багатьох людей, що певним чином мають стосунок до події, про яку розповідає журналіст.

У цьому творі я хотів би розповісти про людину, до слів якої дослухаються більше 7 мільйонів українців, про володарку безлічі професійних нагород, ведучу «ТСН» від найпершого випуску, а також унікальну жінку, що пройшла шлях, як кажуть у народі, від селянки до панянки. Я хотів би розповісти про людину, успіхом якої захоплююсь і на яку мрію бути схожим — Аллу Мазур.

Народилася вона у звичайній родині медиків у селі на Хмельниччині. Ще в школі почала писати до місцевої районної газети, спочатку з цікавості, потім — за завданням редакції.

Коли вступала до факультету журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка, то вже мала велику папку з власними замітками й репортажами, тому вступила до альма-матер з першої спроби. Під час навчання Алла Григорівна обрала спеціалізацію «радіожурналістика». І після закінчення університету й справді почала працювати за спеціальністю на першому каналі Українського радіо — спочатку як кореспондент, згодом стала однією з ведучих Головної редакції інформації.

Разом з колегами готувала й вела перші радіомарафони: до річниць Чорнобильської аварії, під час виборів першого президента України.

Пізніше за запрошенням керівництва УТ-1 перейшла працювати в Українські телевізійні новини, а вже наприкінці 1996 року отримала запрошення працювати на каналі «1+1» і з нового року вийшла в ефір з першим випуском «ТСН». Сьогодні Алла Григорівна Мазур є ведучою недільних випусків новин «ТСН. Тиждень».

За віросповіданням Алла Мазур католичка. За неофіційною інформацією вона ніколи не виходила заміж, а в 2008 році потрапила під приціл жовтої преси, коли стало відомо про її запізнілу вагітність. Сина Артема народила в 43 роки.

Мазур зізнається, що найкращим хобі вважає спілкування з друзями, хоч і захоплюється колекціонуванням маленьких будиночків з різних матеріалів.

Сьогодні Алла Григорівна — більше ведуча ніж журналіст, та все ж найвідповідальніші інтерв’ю редакція телепрограми «ТСН» довіряє саме цій жінці, тому часто ми можемо бачити її й у ролі кореспондента чи інтерв’юера.