Твір на тему: «Справжня краса людини — краса духовна»


Рейтинг твору 3.81 на основі 213 голосів


Часто під словом «краса» люди розуміють красу фізичну, навіть не задумуючись про існування іншої — духовної, що є значно важливішою, аніж нова красива сорочка та нафарбовані губи.

На жаль, сучасний світ акцентує свою увагу саме на зовнішній красі: на телебаченні ми бачимо красивих ведучих, що лагідним голосом щебечуть нам про новини в тій чи іншій галузі, насаджуючи нам штучні цінності й стандарти.

Тільки внутрішня краса є найякіснішою характеристикою справжньої особистості. Її ми здобуваємо, коли допомагаємо іншим: старшим чи молодшим, а, може, й одноліткам; коли погоджуємося дбайливо ставитися до навколишнього світу. Ми розкриваємо найпривабливіші свої риси саме тоді, коли готові визнавати свої помилки та самовдосконалюватися.

Я можу з упевненістю сказати, що кожна внутрішньо красива людина є привабливою й зовні, але не навпаки. Я можу пригадати не один випадок, коли на перший погляд людина здавалася мені доброю та щирою, а виявлялася черствою та порожньої зсередини. Тож потрібно спочатку звертати увагу, за великим рахунком, саме на внутрішні якості, шукаючи собі «по духу брата», а вже потім зважати на зовнішню красу цієї людини.

На жаль, у сучасному суспільстві дуже мало людей, що надають перевагу внутрішній красі. Вони вже давно забули про совість та чисті думки, честь та справедливість, про вміння відгукуватися на чужий біль та прохання про допомогу.

Часом так сильно хочеться сховатися від реальності сучасного світу, щоб не бачити хуліганів, жебраків та лиходіїв, не чути лайки на вулицях, не стикатися з несправедливістю та хаосом, які панують нині в суспільстві.

Та кажуть, що для того, щоб змінити увесь світ, перш за все, потрібно розпочати з себе: бути щирим до людей та готовим допомагати іншим. Саме так ми зможемо стати красивими не лише зовні, а й всередині.