Твір на тему: «Не за обличчя судіть, а за серце» (варіант 2)


Рейтинг твору 3.9 на основі 86 голосів

Мабуть, зі мною погодиться більшість, якщо я скажу, що гарна зовнішність для людини у сучасному світі є досить-таки важливою. Погодьтеся, що красивим людям жити легше: їм простіше влаштуватися на роботу, знайти друзів або зустріти кохання. Так, симпатичні личка ніколи не залишаються без уваги оточуючих, тому і рідко бувають самотніми, покинутими, нещасними… Вибачте, а що ж робити тим, у кого із зовнішністю все склалося не так добре, як хотілося б? Вони не мають такого ж права на щастя й удачу, чи що?

Якщо серйозно, то ідеальних людей не існує взагалі. Потрібно розуміти, що Бог не обділив своїм дарунком жодного на цій планеті, тому, якщо у когось відсутня приваблива зовнішність, то обов’язково присутня неповторна внутрішня краса, яка, у свою чергу, у суспільстві з правильними поглядами і вихованням досить високо цінується. Недарма ж у наш час вислів «У яскравій обгортці не завжди знаходиться найсмачніша цукерка» набирає своєї популярності. Між людиною і цукеркою у звабливій обгортці і справді можна провести влучну паралель. Не завжди зовнішність особи може повністю й достовірно її характеризувати, часто за довершеним обличчям, одягом, фігурою ховається спотворена душа, яка намагається замаскуватись за фальшивою красою. Тому, зазвичай, такі індивіди виявляються корисливими та підступними, з ними складно будувати серйозні, довгі стосунки, від них важко, майже нереально почути слова підтримки в потрібний момент. Ось чому «судити потрібно не за обличчя, а за серце». Ці слова Григорія Сковороди виявилися напрочуд влучними й правдивими. Не будемо собі брехати: ми часто ігноруємо, відштовхуємо людей, зовнішність яких нам не імпонує або ж людей, із певними помітними вадами, бо вважаємо, що вони не мають права бути поруч з нами, спілкуватися з нами, адже вони цього не заслуговують. За таке ставлення має бути соромно кожному з нас, бо якщо ми дозволяємо собі вважати себе кращими за когось, то душа наша уже зіпсована і її негайно треба рятувати. Треба зрозуміти, що неприваблива зовнішність може бути просто невдало оформленою обгорткою найсмачнішої цукерки у світі! Тому часто відсутність зовнішньої краси компенсується відвертою, м’якою, проникливою душею. Саме на таких людей можна покластися у скрутній ситуації, їм можна довірити свої переживання і секрети, з ними можна будувати міцні стосунки, бо вони вміють бути відкритими, відданими, і, як ніхто інший, вміють щиро любити.

Отже, намагайтесь не акцентувати свою увагу на милому личку та голлівудській усмішці, зверніться краще до серця — воно розкаже вам значно більше!