Твір на тему: «Музика в моєму житті» (варіант 2)


Рейтинг твору 3.8 на основі 210 голосів

Життя без музики — то, мабуть, не життя. Іноді мені здається, що без музики я б просто не змогла повноцінно існувати. А ви? Не думаю, що ви хоч колись задумувались про те, яка кількість звуків оточує вас кожного дня. І шум дерев, і гуркіт машин, і дзюрчання води, і людські голоси — усе це є постійним акомпанементом нашого буденного життя. Та іноді звуки перестають виконувати свої звичні функції і перетворюються на приємне звучання, на незабутню мелодію, на музику.

Ще з дитинства я захоплювалась музикою, адже уся моя родина напрочуд музична: бабуся уміло виконує народні пісні, мама добре грає на фортепіано, а тато — на гітарі. Тому в мене не було іншого вибору, як піти навчатись у музичну школу. І знаєте, зараз я отримую колосальне задоволення від дотику до клавіш свого інструменту, від прекрасної мелодії, яку я можу створювати самостійно. Це надихає й збагачує мене духовно. Я розумію, що музика змінює моє життя.

Музика потрібна усім. І це щира істина. Думаю, що зі мною погодиться більшість, якщо я скажу, що вона допомагає долати повсякденні труднощі, вона може розрадити у скрутну хвилину та підняти настрій, коли це потрібно, вміє заспокоювати і втішати, як ліпша подруга чи друг. Недарма ж говорять, що музика — це спільна мова, яку розуміють на кожному континенті, у кожному куточку землі. Тому, це та універсальна річ, яка завжди згуртовує й об’єднує навколо себе усіх жителів цієї планети.

Не секрет, що музичні вподобання можуть багато чого сказати про людину, про її характер і світогляд. Адже кожен музичний напрям кардинально відрізняється від іншого. Класична музика, наприклад, допомагає розслабитись, відчути себе гармонійною особистістю. Зі світової класики мені найбільше подобаються музичні шедеври знаменитих Моцарта, Баха та Ліста. Їхні твори я полюбляю слухати на самоті, адже саме тоді я можу сповна насолодитися їхньою неперевершеною красою. Етнічна ж музика завжди створює якусь неповторну атмосферу. Коли її слухаєш, то розумієш, яка неповторна й самобутня культура твоєї рідної землі. Ти пишаєшся тим, що твоя країна може похизуватися таким скарбом, таким своїм надбанням. Особисто я не можу визначити, який напрям в музиці є моїм найулюбленішим. Адже я небайдужа до класики і до фолку, до року та джазу. Ці музичні напрями і стилі поєднують усе те, що є таким близьким для мене. Саме в цій музиці я знаходжу себе, своє власне «я».

Отже, музика — це невід’ємна частинка життя кожного з нас, адже саме вона робить його яскравішим і цікавішим.