Твір на тему: «Як я провів літо»


Рейтинг твору 3.71 на основі 14 голосів

Літо — пора теплого сонечка, зеленої травички, співу пташок, неймовірного урожаю, улюблених ягід. Діти їдуть відпочивати в табір, до бабусь та дідусів у село або ж з батьками на море. Якщо навіть не подорожувати влітку, то можна чудово позасмагати біля ставка чи річки, що знаходиться біля міста. Завжди є бажання зустрітися з друзями, весело провести час.

Особисто я провела це літо дуже цікаво. Звичайно, багато разів зустрічалася з друзями, спілкувалася, гуляла містом з ними. Також читала багато віршів Ліни Костенко. Я в захваті від творчості української поетеси. Ліна Костенко — мудра, смілива, горда, мужня, гарна жінка з вічною таємницею в очах. Її твори потужною хвилею влилися в літературу шістдесятників. Ця жінка пише, як думає, — так і живе. Слово — вчинок. Життя — як слово. Вона завжди описувала реальність, а не щасливе життя в комуністичному режимі. Не можу не згадати роману у віршах «Маруся Чурай». У творі Ліна Костенко показує високі патріотичні прагнення Марусі: любов до людей, землі, рідного краю. Життєве кредо героїні — не зрадити своєму народові, бути правдивою, завжди потрібною людям, чесно дивитись їм в очі:

Не помста це була, не божевілля...
Я не труїла, те прокляте зілля...
Він випив сам. Воно було моє.

Я чудово знала, що попереду в мене підготовка до ЗНО, тяжкий навчальний рік, вступ до університету. Мої батьки вирішили влаштувати мені незабутній відпочинок перед тяжкими випробуваннями. У червні я з родиною подорожувала Україною. Спочатку ми відвідували кіно, галереї, театри й інші цікаві місця Києва. Також просто ходили Майданом Незалежності, і це була цікава прогулянка. Згодом ми завітали до Львова, я дізналася багато нового про культурну столицю нашої держави. Собори, костьоли, музеї — усе це нікого не залишить байдужим. Захоплива поїздка була й до Карпат: на гори можна дивитися вічно, з місцевими людьми цікаво спілкуватися, вони дуже гостинні, щирі, привітні, розповідали чимало легенд, історій про їхню місцевість. На власні очі я побачила трембіту. Виявляється, цей духовний музичний інструмент і досі використовується для подачі сигналів про важливу подію в селі. Звичайно, подорож Україною мені запам’яталася на все життя.

У липні батьки подарували мені подорож до Єгипта. Це неймовірна держава, багата на архітектурні пам’ятки. Я побачила на власні очі Великого Сфінкса, піраміди Хеопса, хефрена, Луксорський храм. Неймовірно цікаво було в Каїрському єгипетському музеї. Чорне море вразило мене своєю чистотою. Єгиптяни щиро вірять, що «знання вийшло з Єгипту». І це правда. Давньоєгипетська цивілізація по праву вважається основоположною майже всіх відомих на сьогоднішній день наук, родоначальницею засобів особистої гігієни, предметів домашнього начиння, інших життєво необхідних винаходів.

Отже, це літо я провела із задоволенням. Багато подорожувала, дізнавалася щось нове про Україну та інші держави, багато читала, цим самим розвивалася духовно, як нам мене. Я не забувала й про друзів і рідних людей. Можна з упевненістю сказати, що прекрасно відпочила, щоб достойно витримати труднощі навчального року.