Твір на тему: «Її величність людина»


Рейтинг твору 3.62 на основі 42 голосів

Все-таки дивна річ — життя. Тисячі подій відбуваються в одну і ту ж мить, тисячі легень набирають повітря в один момент, роблячи вдих, тисячі голів думають про тисячі речей в однаковий час до хвилин та секунд. Тисячі нових ідей щомиті втілюються в життя, і творцем їх є її Величність — Людина.

Подивившись на землю зверху, ми бачимо клаптики землі, які сплітаються в одну ковдру. Усі вони так чи інакше взаємопов’язані, на кожній діляночці щось відбувається. Проте з такої висоти неможливо розгледіти тих, хто примушує цей процес рухатись — неможливо роздивитись істот, які є рушіями всього живого на планеті.

Людина — маленька і велика водночас. Вона страшна і жалюгідна в один і той же момент. Люди такі схожі між собою, і водночас такі різні.

Іноді стає страшно від того, що стало результатом діяльності таких, здавалося б, беззахисних та крихких створінь, як ми з вами. Що тут говорити — люди опанували Землю, стали її володарями та користувачами, її наглядачами, її радістю та її горем. Ми часто не помічаємо, що заходимо за межі своїх можливостей та володінь.

Чи можна кожного з нас охарактеризувати як «величність»? Чи заслуговуємо ми на це звання? На мою думку, такого почесного титулу заслуговують тільки ті, хто працює на благо своєї землі та людства. Тільки людина, яка постійно самовдосконалюється та виховує в собі правильні риси, може носити це непересічне та високоповажне звання.

Тільки людина мудра, розумна може назвати себе особистістю з чистою совістю та душею. Тільки той, хто знайшов своє істинне призначення у цьому житті, має повне право величатись Людиною. Адже життя без сенсу та мети — це просто сіре існування, яке не приносить жодної користі суспільству, людству та Всесвіту.

«Чим ми можемо послужитись безмежному світу?» — запитаєте ви. Нам здається, що наші думки, дії та старання часто залишаються непоміченими. Я ж вірю в те, що «її величність людина» створена для того, щоб своїми діяннями сприяти процесам, осягненню яких її розумовий рівень ще не дійшов. І тільки тоді, коли розвиток людства сягне найвищих його висот, людям відкриється істина.